Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια

0.0
Περιγραφή
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική Ημερίδα για την Άνοια στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Act on Dementia, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η Ευρωπαϊκή Κοινή Δράση με θέμα την "Άνοια" (Joint Action on Dementia) αποτελεί ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιήθηκε από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των συνεργατικών δράσεων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων που θα ορίσουν ένα κοινό πλαίσιο δράσεων για τα κράτη μέλη, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η παροχή φροντίδας σε ασθενείς με Άνοια και στους φροντιστές τους. Η Ελληνική συμμετοχή της συγκεκριμένης δράσης αποτελείται από τη συνεργασία των ακολούθων φορέων: Υπουργείο Υγείας, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Αιγινητείου Νοσοκομείου ΕΚΠΑ, Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ και Ψυχογηριατρική Εταιρεία "Ο Νέστωρ".

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν πρωτοβουλίες στους Δήμους Βύρωνα, Βριλησσίων, και Αθηναίων που αποσκοπούσαν στην εφαρμογή δράσεων για την διαμόρφωση συγκεκριμένων θεωρητικών /ερευνητικών προτύπων για τη δημιουργία φιλικών κοινοτήτων για την άνοια. Όλες οι παραπάνω δράσεις ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αξιολογούνται με συγκεκριμένους σταθμισμένους δείκτες και τον Οκτώβριο θα δημιουργηθούν οι Ευρωπαϊκές οδηγίες προς τα κράτη μέλη.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020