Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Έναρξη Εορτασμού "Έτους Αντώνη Σαμαράκη"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έναρξη Εορτασμού "Έτους Αντώνη Σαμαράκη"

0.0
Περιγραφή
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με ιδιαίτερη χαρά μας προσκαλεί στην εκδήλωση για την έναρξη του εορτασμού "Έτους Αντώνη Σαμαράκη", την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Διεύθυνση Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, θα μοιραστούν μαζί μας η Ζυράννα Ζατέλη, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Περικλής Παγκράτης, η Σίσσυ Παπαθανασίου, η Έλλη Στάη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

"Εικονικό βίωμα και σχολική λογοτεχνία: Αντώνης Σαμαράκης, Το ποτάμι", από τους μαθητές του Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Βασιλική Ξυμιαλή και Χάρη Παπαδάκη. Η σχολική ερμηνευτική ανάγνωση ενός κορυφαίου διηγήματος, όπως είναι Το ποτάμι του Α. Σαμαράκη, αποτελεί, μεταξύ άλλων, μια απόπειρα βιωματικής πρόσληψης της λογοτεχνικής δημιουργίας. Η απόπειρα αυτή δεν είναι πάντα δυνατόν να αποδοθεί με τον λόγο. Σε αυτήν την παρουσίαση οι ίδιοι οι μαθητές θα αναδείξουν εικονικά και όχι λεκτικά τη "δική τους" πρόσληψη, ενεργοποιώντας το πλέον απαραίτητο αναγνωστικό εφόδιο, τη φαντασία. Υπεύθυνος είναι ο καθηγητής της Ιωνιδείου Σχολής Βασίλειος Μπακούρος.

"Το Λάθος ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο" Θεατρικό δρώμενο, σε διασκευή και καλλιτεχνική επιμέλεια Κλειούς Φανουράκη, επίκουρης καθηγήτριας Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, με τη δημιουργική συμμετοχή των μεταπτυχιακών φοιτητών & φοιτητριών του Τμήματος, Αλέξανδρου Λυκούρα, Ευγενίας Μαραγκού, Νικολέττας Μαρκοπούλου, Γεωργίας Μπάλλα, Τατιάνας Ξανθοπούλου, Όλγας Παπαχρυσοστόμου, Ουρανίας Φουρλάνου, Στέλλας Χατζημιχελάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017