Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Παιδί

"Έλα κι εσύ στην Οδό Νοστιμιάς"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Έλα κι εσύ στην Οδό Νοστιμιάς"

0.0
Περιγραφή
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το περιοδικό δρόμου "σχεδία" και οι εκδόσεις Φουρφούρι προσκαλούν παιδιά και γονείς στο "σχεδία home" (Κολοκοτρώνη 56) με αφορμή το βιβλίο "Οδός Νοστιμιάς. Οι καλύτερες γεύσεις για σένα και τους φίλους σου" της Felicita Sala.

Το βιβλίο μας μαθαίνει, μέσα από πολύχρωμα πιάτα και εύκολες συνταγές από όλο τον κόσμο, τη σημασία του να αποδέχεσαι και να μοιράζεσαι.

• Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ., παιδιά 5-10 ετών θα μπουν στον κόσμο του βιβλίου μέσα από μυρωδιές και γεύσεις από διάφορες χώρες και θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι και στο εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης χαρτιού "σχεδία αρτ" φτιάχνοντας μια υπέροχη κατασκευή που θα πάρουν μαζί τους.

Όσο για τους γονείς, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χαρά Κατσαρή, θα προλογίσει για το πώς μπορεί να γίνει η χρήση του βιβλίου από εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Ενώ η Κρίστυ Περρή, δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε κείμενα γεύσης θα μιλήσει για το κέρασμα στους διάφορους λαούς.

• Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα γίνουμε μια μεγάλη παρέα, για να δοκιμάσουμε "άλλες" γεύσεις και ν’ ακούσουμε ιστορίες γύρω από το φαγητό και τις πολλαπλές διαστάσεις του για μεγάλους και παιδιά.

-Πόσο συνδεδεμένο είναι το φαγητό με την κουλτούρα μας;
-Πόσο σημαντική είναι η ποικιλία στη διατροφή παιδιών και ενηλίκων;
-Πώς μπορεί ένα παιδικό βιβλίο να οδηγήσει αβίαστα τα παιδιά στην κουζίνα αλλά και στην αποδοχή άλλων πολιτισμών και εθνικοτήτων;
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
- Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής του περιοδικού δρόμου "σχεδία".
- Ελένη Βονισσάκου / the foodie corner, φωτογράφος και food blogger.
- Ζωή Κοσκινίδου /δημοσιογράφος, ιδρύτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού για το παιδικό βιβλίο kokkinialepou.gr
- Δρ. Αγγελική Σπανού / pure momentum, παθολόγος MD, MSc, Δημόσια Υγεία και Διαχείριση Κρίσεων στην Υγεία, Προληπτική Διατροφή και food blogger.
- Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ηθοποιός, νικήτρια του Α' βραβείου γυναικείας ερμηνείας στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλ: 213 0231220 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020