Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Έκθεση "Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-'44"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-'44"

0.0
Περιγραφή
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Δεν λησμονώ", διοργανώνει στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2017, ιστορική έκθεση βασισμένη στη σκοτεινή περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Η Έκθεση η οποία τεκμηριώνει αλλά και τιμά, αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης στους αφανείς ήρωες και τους πεσόντες του πολέμου και καταδεικνύει τις γερμανικές θηριωδίες, τις καταστροφές, τις εκτελέσεις, την πείνα και τα δεινά που πέρασε ο Ελληνικός λαός από τους κατακτητές.

Βασισμένη σε φωτογραφικό υλικό της εποχής με πάνω από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα για τις πόλεις και τα χωριά που υπέστησαν τη βία και τη βαναυσότητα.

Τιμώμενη χώρα είναι η Πολωνία ενώ θα γίνει αφιέρωμα στην φρικαλέα ιστορία του στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης στο Άουσβιτς, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα έχει σταθεί ουσιαστικός αρωγός παρέχοντας φωτογραφίες, φυλλάδια και οπτικό υλικό που αναφέρονται στα χρόνια της κατοχής στην Πολωνία.

H έναρξη της έκθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo