Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Σταύρος Ιωάννου 10 χρόνια σιωπής"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Σταύρος Ιωάννου 10 χρόνια σιωπής"

0.0
Περιγραφή
Η Evripides Art Gallery καλωσορίζει τη νέα εικαστική σεζόν με μια ξεχωριστή έκθεση αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, σε έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της εξπρεσιονιστικής αφαίρεσης στην Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο "Σταύρος Ιωάννου. Δέκα Χρόνια Σιωπής…" πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη, σε συνεργασία με την σύζυγό του Σίσσυ Βαμβακά και τους γιους του Αναστάση και Λιάκο Ιωάννου και εστιάζει στα ζωγραφικά του τοπία, που κατέκτησαν τον θαυμασμό κοινού και κριτικών κατά την πολυετή του εικαστική διαδρομή. 

Πρόκειται για λάδια, ακουαρέλες, σχέδια, τα οποία αποκαλύπτουν το πάθος και την ένταση του ζωγραφικού κόσμου του Σταύρου Ιωάννου και ταυτόχρονα χαρακτηρίζονται από βαθιά εσωτερικότητα, που διακρίνει το σύνολο της δουλειάς του. 

Στα τοπία του Ιωάννου η κίνηση και το χρώμα βρίσκονται σε μια "αέναη κίνηση", ενώ τον παλμό δίνει ένας έντονος εσωτερικός ρυθμός, που διαμορφώνει φανταστικά τοπία, μέσα από διάφανες πινελιές και αντανακλάσεις. Μια ζωγραφική πράξη ανήσυχη, βαθιά συναισθηματική και συνάμα απελευθερωτική, σχεδόν λυτρωτική.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου στις 20:00.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 13:00
Ώρα Προσέλευσης 12:45
Μιλώντας για την ζωγραφική του Σταύρου Ιωάννου
Μάνος Στεφανίδης
Κυριάκος Μορταράκος
Γιάννης Αντωνόπουλος

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (9)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020