Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Έκθεση "Πρώτες και πρώιμες εκδόσεις βυζαντινής μουσικής (1820-1899)"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Πρώτες και πρώιμες εκδόσεις βυζαντινής μουσικής (1820-1899)"

0.0
Περιγραφή
Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει έκθεση με πρώιμες εκδόσεις μουσικών βιβλίων βυζαντινής σημειογραφίας με υλικό από τη συλλογή της και από την Βιβλιοθήκη Κ. Α. Ψάχου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστραικού Πανεπιστημιο Αθηνών. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του όγδοου Διεθνούς Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνέδριου με τον γενικό τίτλο "Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης", συγκαλούμενου από το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Αρχιεπισκοπὴ Αθηνών και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κάτω από τον κεντρικό θεματικό άξονα "Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης", το συνέδριο θα έχει το θέμα: "Η μουσική τυπογραφία της Ψαλτικής Τέχνης· 200στη επέτειος: 1820/21–2021" και θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη έως Σάββατο, 15-18 Δεκεμβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με παράλληλες πολιτιστικές δράσεις μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμενη έκθεση.

Στον χώρο υποδοχής της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει 55 πρώιμες εκδόσεις από το 1820 έως το 1900 σε θεματική και χρονολογική διάταξη.

Η έκθεση χωρίζεται σε έξι ενότητες: Θεωρίες της Βυζαντινής μουσικής, τα Αναστασηματάρια, τα Δοξαστάρια, τα Ειρμολόγια, οι Ανθολογίες, και η κοσμική μουσική σε βυζαντινή σημειογραφία. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Gabriella Spanò, μουσικόλογου της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" και του Δημήτρη Μπαλαγεώργου αναπληρωτή καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας–Ψαλτικής Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα βιβλία που εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων εξαιρετικής ομορφιάς, αποτελούν μια επιλογή από την πλουσιότατη συλλογή βυζαντινών παρτιτουρών της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" και της Βιβλιοθήκης Κ. Α. Ψάχου και εκτίθενται μαζί για πρώτη φορά στη Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις σπάνιες αυτές εκδόσεις, να "ξεφυλλίσουν" σε τάμπλετ το περιεχόμενο πολλών εκθεμάτων και να ακούσουν παράλληλα βυζαντινή μουσική από σπάνιες ηχογραφήσεις των συλλογών της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη".

Μέτρα Covid-19:
Για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που πρέπει να εφαρμόζονται στο χώρο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το covid19.gov.gr. Επίσης λόγω των συνθηκών, προτείνουμε πριν την έξοδό σας να επικοινωνήσετε με το χώρο της εκδήλωσης μήπως υπάρχουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo