Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
Έκθεση "Προορισμοί" στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Έκθεση "Προορισμοί" στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
0.0
Περιγραφή
Η νέα έκθεση στο αεροδρόμιο είναι ένα "ταξίδι" στο χώρο και στο χρόνο μέσα από το υλικό του αρχείου του Εθνικού Θεάτρου.

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται και πάλι με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε μία νέα, μοναδική έκθεση.

Οι "Προορισμοί" (4/2 – 14/7) προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη με στόχο τη μύησή του στις μαγικές διαδρομές του χώρου του θεάτρου, μέσα από ιστορικές παραγωγές της Πρώτης Σκηνής της Ελλάδας.

Η έκθεση είναι ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, μέσα από τις φωτογραφίες, τα κοστούμια και το υλικό του σπουδαίου αρχείου του Εθνικού Θεάτρου. Κάθε έργο, κάθε παράσταση, είναι μια διαδρομή που ανοίγει καινούργιους δρόμους και προοπτικές για τον ταξιδιώτη και τον επισκέπτη του αεροδρομίου της Αθήνας προς έναν νέο, γοητευτικό "προορισμό". 

Στην έκθεση περιλαμβάνονται σπάνιες φωτογραφίες από παραστάσεις όπως: Πέερ Γκυντ του Ερρίκου Ίψεν το 1935, Ο έμπορος της Βενετίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ το 1945, Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή & Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη το 1958, Τα εκατομμύρια του Μάρκο Πόλο του Ευγένιου Ο’Νηλ το 1960, Πέρσες του Αισχύλου το 1971, Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν του Μπέρτολτ Μπρεχτ το 1985, Βίρα τις άγκυρες των Θ. Παπαθανασίου / Μ. Ρέππα το 1997, Ο ηλίθιος του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι το 2006, Οδύσσεια του Ομήρου το 2012 και πολλές άλλες.

Επίσης, στην έκθεση του αεροδρομίου φιλοξενούνται δύο απαράμιλλης αξίας και σημασίας κοστούμια. Του Αντώνη Φωκά, από την παράσταση Ιφιγένεια εν Αυλίδι το 1957, κοστούμι χορού, χιτώνας εκρού – υφαντό αργαλειού με έξοχες πτυχώσεις. Και του Γιώργου Βακαλό, από την παράσταση Έμπορος της Βενετίας το 1945, ένα μακρύ λινομέταξο φόρεμα, υποκίτρινο και φιστικί απλικαρισμένο με υφασμάτινα λουλούδια και κλωνάρια.

Εκθεσιακός χώρος "Τέχνη & Περιβάλλον", επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 3)

Συντελεστές - Εθνικό θέατρο:
Επιμέλεια: Ειρήνη Μουντράκη & Εύη Αγγελοπούλου
Ηχητικό Περιβάλλον: Θοδωρής Αμπαζής
Συντονισμός: Μαρία Καράνανου
Video: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επιμέλεια – Συντονισμός ΔΑΑ: Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού
Φωτογραφίες: Θωμάς Γερασόπουλος


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017