Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Δωρεάν

Έκθεση "Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών του Βορρά"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών του Βορρά"

0.0
Περιγραφή
"Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται"
Γνωρίζοντας τους Nordics.

Οι πρεσβείες και τα ινστιτούτα των Βορείων Χωρών (Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία) ένωσαν τις δυνάμεις τους και σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό με το όνομα που είναι γνωστή η σύμπραξη των χωρών τους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τους NORDICS τη γόνιμη και πολύχρονη ένωση κρατών και πολιτών. Οι εκδηλώσεις γνωριμίας περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, συζητήσεις και εργαστήρια ενταγμένα στη διοργάνωση "Αθήνα 2018: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" υπό τον τίτλο "Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται".

• "Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών του Βορρά".
Το κύριο θέμα της έκθεσης "Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται: Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια περιηγητών του Βορρά" εστιάζει στην ιδέα του ταξιδευτή-περιηγητή με την ευρύτερη έννοια του όρου. Από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα ταξίδεψαν στην Ελλάδα Δανοί, Νορβηγοί, Σουηδοί και Φινλανδοί, τόσο σε εποχές ειρήνης όσο και πολέμου. Οι καταγεγραμμένες αφηγήσεις τους φανερώνουν το ειδικό ενδιαφέρον των Βορείων Χωρών για τον ελληνικό λαό και τη μακραίωνη ιστορία του, όπως και τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα στον ελλαδικό χώρο. Παρουσιάζονται ακόμα οι δεσμεύσεις που πάρθηκαν εκ μέρους των Βορείων Χωρών σχετικά με ελληνικά ζητήματα.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση, θα παρουσιαστεί υλικό από το προσωπικό αρχείο του ποιητή, δοκιμιογράφου και θεωρητικού της τέχνης Νικόλα Κάλας, το οποίο φιλοξενείται στη Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών.
Ξεναγήσεις, εργαστήρια και ομιλίες σχετικές με το κεντρικό θέμα των εκθέσεων θα αποτελέσουν αφορμή ώστε η βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών να ανοίξει τις πόρτες της για μία γνωριμία με το ευρύ κοινό.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δείτε εδώ.

Εγκαίνια: 19 Φεβρουαρίου 2019
Διάρκεια έκθεσης: 10 Δεκεμβρίου 2018 – 10 Μαΐου 2019
 

Δείτε που παίζεται (0)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017