Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Έκθεση: Οδός Μελίνας Μερκούρη
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Έκθεση: Οδός Μελίνας Μερκούρη
0.0
Σύνοψη
Έκθεση: Οδός Μελίνας Μερκούρη
Το 2014 συμπληρώνονται 20 χρόνια χωρίς την Μελίνα Μερκούρη.
Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, θέλοντας να την τιμήσει, εκδίδει το λεύκωμα με τίτλο «Μελίνα». Με αφορμή την κυκλοφορία του και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στη μνήμη της.

H έκθεση, όπως και το λεύκωμα, αναδεικνύουν τη λαμπερή της προσωπικότητα και το διεθνούς εμβέλειας έργο της: την πορεία της στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την πολιτική, τις προσωπικές της στιγμές, το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε για τον πολιτισμό και την Ελλάδα και το μοναδικό χάρισμα που είχε να εμπνέει και να συμπαρασύρει τον κόσμο στα οράματά της.

Στην έκθεση το πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνεται με προβολές που αναφέρονται στην καλλιτεχνική και πολιτική σταδιοδρομία της Μελίνας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται το «καμαρίνι της ηθοποιού Μελίνας Μερκούρη» από τις συλλογές του Θεατρικού Μουσείου.

Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή τα "Θεατρικά Βραβεία Μελίνα Μερκούρη", ενώ θα προηγηθεί ένα μέρος της παράστασης «2013 Μελίνα Μ» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη (04.03.2014, 19:00).

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Επιμέλεια έκθεσης: Μανουέλα Παυλίδη
Σχεδιασμός: Λίλη Πεζανού


Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Οδός Μελίνας Μερκούρη» στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από τον δημοσιογράφο Άρη Δαβαράκη και τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Σταμάτη Φασουλή, φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Μουσείου Μπενάκη.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν:
από τον Άρη Δαβαράκη, το Σάββατο 15 Μαρτίου, ώρα 15:00
και από τον Σταμάτη Φασουλή, Σάββατο 22 Μαρτίου, ώρα 13:00.

Πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 210 3671057.

Δείτε που παίζεται (0)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Κανονικό: 5€
Μειωμένο: 3€
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017