Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βλέποντας με τις Αισθήσεις 2020-2021

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βλέποντας με τις Αισθήσεις 2020-2021

0.0
Περιγραφή
Οι τρέχουσες εκδηλώσεις έχουν είτε ακυρωθεί, είτε αναβληθεί, λόγω κορωνοϊού. Παρακαλούμε αναζητήστε Online εκδηλώσεις ή πιο μελλοντικές.

Μηνιαίο πρόγραμμα περιηγήσεων και εργαστηρίων που απευθύνεται σε επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη με μειωμένη όραση ή τυφλότητα.

Γνωρίστε το Μουσείο Μπενάκη μέσα από αναλυτικές λεκτικές περιγραφές και αφηγήσεις βασισμένες στην αφή, την κίνηση, τον ήχο και τις ιστορίες πίσω από τα εκθέματα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα και είναι δωρεάν για τους επισκέπτες με αναπηρία και τους συνοδούς τους.

Επιμέλεια-Σχεδιασμός: Φώτης Φλεβοτόμος

Μια εικόνα, λίγες λέξεις: Ζωγράφοι και Ποιητές
Από τις άυλες εικόνες που φτιάχνουν οι ποιητές με λίγες μόνο λέξεις—τις "ζωγραφιές" των ποιητών—στις εικόνες των χρονογράφων και των ζωγράφων. Οι συναντήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένες στις εικόνες που συνδυάζονται με λέξεις για να γίνουν βιβλίο.

• Μια εικόνα, λίγες λέξεις: Ζωγράφοι και Ποιητές Ι
9 Νοεμβρίου 17:00 - 19:00 | Διαδικτυακή Συνάντηση
Στο πρώτο από τα δύο εργαστήρια θα συζητήσουμε αυθεντικά σχέδια, πρωτοποριακές εκδόσεις και χειρόγραφα, των Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη, Μόραλη, Μποστ, Κυριτσόπουλου και Ελύτη. Θα διερευνήσουμε επίσης τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που προκύπτουν για τους εικαστικούς όταν κληθούν να δουλέψουν για την ποίηση.

• Μια εικόνα, λίγες λέξεις: Ζωγράφοι και Ποιητές ΙΙ
14 Δεκεμβρίου 17:00 - 19:00 | Πινακοθήκη Γκίκα
Στο δεύτερο εργαστήριο οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ελεύθερο πειραματισμό βασισμένο στο σχέδιο, τον λόγο και την εντυπωσιακή λειτουργία ενός σύγχρονου τεχνολογικού υλικού. Ποιος είναι ο ρόλος της εικόνας στην ποίηση και την αφήγηση και τι αλλάζει στη λογική της εικονογράφησης όταν σε ένα βιβλίο προσθέσουμε ήχο, είναι δύο από τα ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν στη συνάντηση του Δεκεμβρίου.

Δείτε που παίζεται (0)

ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: 2μ
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη. Aπαραίτητη η προεγγραφή. Για την διαδικτυακή συζήτηση θα σταλούν πληροφορίες στους συμμετέχοντες μέσω email.

Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα έως Πέμπτη, 10.00-14.00 στο τηλέφωνο: 210 3671067-69.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021