Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή "Πενίας Τέχνες"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
"Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή "Πενίας Τέχνες"
0.0
Περιγραφή

Μια ανατροπή, μια αναίμακτη επανάσταση. Στο έργο του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες» οι γυναίκες παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία με ένα μελετημένο σχέδιο. Ένα έξυπνο κόλπο τους δίνει τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Ο Αριστοφάνης περνάει το μήνυμα πως οι νοικοκυρές που δουλεύουν και φέρνουν βόλτα τα νοικοκυριά τους, από τη στιγμή που αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική και να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, ανατρέπουν το διεφθαρμένο καθεστώς των αντρών.

 

Οι γυναίκες του λαού αντιπροσωπεύουν το νέο αίμα, το καινούργιο, στην πολιτική ζωή. Και το πολίτευμα που θεσπίζουν είναι ένα δίκαιο πολίτευμα. Ίσα δικαιώματα για όλους, ένα κοινό σύστημα διαβίωσης, ένα κοινό δημόσιο ταμείο, δίκαιος καταμερισμός του πλούτου, κατάργηση της ατομικής περιουσίας, μετανάστες και Έλληνες ενωμένοι, ίση κοινωνική μεταχείριση γυναικών και αντρών, είναι το πρόγραμμα που θέτουν σε εφαρμογή οι γυναίκες και αλλάζουν τον τρόπο ζωής των Ελλήνων.

 

Αλλά ο ποιητής δεν μένει στο ιδανικό μιας τέτοιας πολιτείας. Με τρόπο γλαφυρό , μιλάει και για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν με την αλλαγή αυτή και τι πρέπει να προσέξουμε για να πετύχει και να είναι κατ’ ουσίαν δίκαιο. Με καθαρόαιμη σάτιρα και κωμικές καταστάσεις ο θεατής γίνεται κοινωνός ενός διαχρονικού μηνύματος: Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενωμένοι μεταξύ τους σα μια γροθιά, να τρώνε όλοι μαζί, να μην αφήνουν να πεινάει κανένας και να έχουν όλα τα παιδιά σαν παιδιά τους, να τα σέβονται και να τα αγαπούν. Να έχουν κάθε μεγαλύτερο άνθρωπο σαν τον γονιό τους.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση – Διασκευή: Νίκη Τριανταφυλλίδη.

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία: Ζωή Μασούρα.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Kamel Abdi.

Μουσική Επιμέλεια: Νίκη Τριανταφυλλίδη.

Τεχνικός Ήχου – Φωτισμού: Kamel Abdi.

 

Ερμηνεύουν:

Μαρία Λάζαρη, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ζωή Μασούρα, Νίκος Χρηστίδης, Θανάσης Παπαστάθης.

Συντελεστές


Δείτε που παίζεται (0)

NOT Th: https://www.artandlife.gr/athens/events/ekklisiazoyses_toy_aristofani_apo_tin_peiramatiki_skini_penias_texnes

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

10€ με ποτό (μπύρα η κρασί).
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017