Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
"Egons Spuris - ΡΙΓΑ: Προλεταριακές Συνοικίες 19_ου και αρχών 20_ου αιώνα"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Egons Spuris - ΡΙΓΑ: Προλεταριακές Συνοικίες 19_ου και αρχών 20_ου αιώνα"
0.0
Περιγραφή
Στο πλαίσιο της Προεδρίας της Λετονίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λετονίας παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Egons Spuris. ΡΙΓΑ: Προλεταριακές Συνοικίες 19ου και αρχών 20ου αιώνα,” στην Image Gallery στην Αθήνα.

Ο Egons Spuris (1931-1990) γεννήθηκε στη Ρίγα, την πόλη στην οποία αφιέρωσε το σημαντικότερο μέρος της δουλειάς του με τη σειρά The Proletarian Districts of Rīga (1970–1980) ( Προλεταριακές Συνοικίες της Ρίγα (1970–1980)), στην οποία περιλαμβάνονται περίπου 7500 αρνητικά και εκατοντάδες εκτυπωμένες φωτογραφίες. Ο Spuris, ένας από τους πιο διακεκριμένους Λετονούς φωτογράφους της εποχής του, είχε μεγάλη επιρροή στην καλλιτεχνική φωτογραφία στις χώρες της Βαλτικής και τη Σοβιετική Ένωση.

Το στυλ που ακολούθησε το χαρακτηρίζει ως υποκειμενική καταγραφή. Εστιάζοντας πρωτίστως στον φωτογράφο και στο ίδιο το μέσο, ο Spuris αποσύνεδεσε τον εαυτό του από τις επιπτώσεις του παραδοσιακού ρόλου της σοβιετικής φωτογραφίας – απεικόνιση της πραγματικότητας – ως τεκμήριο και/ή ως προπαγάνδα.

Οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ομαδικών εκθέσεων σε 48 χώρες.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια συλλογή 54 υψηλής ποιότητας φωτογραφικών αναπαραγωγών, τα οποία είναι αντίγραφα των πρωτότυπων φωτογραφιών που πάρθηκαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη Egons Spuris. Η αντιγραφή, επεξεργασία και αναπαραγωγή των φωτογραφιών έχει γίνει από τον Έλληνα φωτογράφο Ηλία Κοσίντα.

Η έκθεση, σε συνεργασία με την Image Gallery, θα ανοίξει την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, στις 19:00 και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου 2015.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017