Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο

"Εγώ - η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω" των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Εγώ - η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω" των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

5.0 ( από 1 χρήστη )
Περιγραφή
Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό κείμενο/καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης της αντάρτισσας πόλεων Ουλρίκε Μάινχοφ, που βρέθηκε φυλακισμένη στη "νεκρή πτέρυγα" της φυλακής της Κολωνίας - Όσεντορφ, από τον Ιούνιο του 1972 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1973, και στα "λευκά κελιά" του Σταμχάιμ της Στουτγάρδης, όπου μεταφέρθηκε το 1974 σε απόλυτη απομόνωση και χωρίς να έχει το δικαίωμα να βλέπει τον δικηγόρο της. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους διανοούμενους της εποχής, μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Πολ Σαρτρ. Στις 9 Μαΐου 1976 η Ουλρίκε Μάινχοφ βρίσκεται κρεμασμένη στο κελί 719 των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η επίσημη νεκροψία έδειξε αυτοκτονία. Κανείς όμως δεν πείσθηκε για αυτό. Οικογένεια, φίλοι και σύντροφοι αμφισβητούν το πόρισμα αλλά δεν βρίσκουν αποδείξεις για το αντίθετο καθώς το γερμανικό κράτος αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στον ειδικό εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια. 

Δύο χρόνια μετά, ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε, γράφουν ένα κείμενο χαστούκι, για την κρατική βία, για τη θέση της γυναίκας, για τα "λευκά κελιά" και για την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Η παράσταση πραγματοποιείται από το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Διθύραμβος. 

Σκηνοθεσία/σκηνικός χώρος/φωτισμοί: Έφη Νιχωρίτη 

Παίζουν: η φοιτήτρια του θεατρολογικού του ΕΚΠΑ και ΑμεΑ, Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, η Μίκα Φιλοπούλου, ο Σάββας Πετρίδης, η Καλυψώ Ζωγραφίδη και η Αναστασία Βούλγαρη.                                                                                                                       
Στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ Βριλησσίων 2019.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Τιμή εισιτήριου 8€.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017