Περιγραφή
Διάρκεια: 120'
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τιμά και γιορτάζει την ημέρα, φιλοξενώντας για όγδοη χρονιά το Penny Marathon και εγκαινιάζοντας το πρώτο Open Agora: Animals.
Στο πλαίσιο του Penny Marathon, οι συμμετέχοντες μαζί με τον σκύλο τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του agility μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο στίβο για σκυλιά, με άλματα, τούνελ, τραμπάλα, σλάλομ και dog walk. Η πρωινή δράση πραγματοποιείται στο Κανάλι (Canal), με την καθοδήγηση του Athens Dog Training Club.
Οδηγίες συμμετοχής: οι σκύλοι πρέπει να είναι κοινωνικοί και φιλικοί με ανθρώπους και άλλα ζώα. Η χρήση των εμποδίων γίνεται μόνο με την καθοδήγηση εκπαιδευτή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν παιχνίδια και λιχουδιές, ωστόσο το φαγητό δεν προτείνεται για τους σκύλους που θα αγωνιστούν.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2026, που περιλαμβάνει το Penny Marathon, το Open Agora: Animals, την εικαστική δράση "Μοιάζουμε;" και τη γνωριμία με το Dog Agility.