Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
Das geld und die griechεn_Το χρήμα και οι Έλληνες
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
Das geld und die griechεn_Το χρήμα και οι Έλληνες
0.0
Περιγραφή

Με αφορμή την πρωτόγνωρη κρίση, ο Γερμανός καλλιτέχνης Florian Thalhofer και η Ελληνίδα Ελισάβετ Aggou, ταξίδεψαν στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012 σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, όπου πραγματοποίησαν πολυάριθμες συνεντεύξεις με άνδρες και γυναίκες διαφορετικού προφίλ και όλων των ηλικιών. Μέσα από αυτά τα σύντομα clips που περιλαμβάνουν προσωπικές συνεντεύξεις δημιουργήθηκε σταδιακά ένα μωσαϊκό σκέψεων και εμπειριών για μια χώρα που βρίσκεται σε μετάβαση. Ένα υλικό που εκφράζεται μέσα από πολλές πλατφόρμες (στο διαδίκτυο και σε διάφορες ζωντανές εκδηλώσεις live shows) μέσω του συστήματος πολυμέσων και software Korkakow (Κόρσακοφ). Το τελευταίο, ουσιαστικά αποτελεί ένα online narration database, δηλαδή μια διαδικτυακή βάση αφήγησης που παραμένει συνεχώς σε έναν διαρκή, ανοιχτό διάλογο με το κοινό. Τα clips που βρίσκονται στην ιστοσελίδα καλούν τον χρήστη να δημιουργήσει μια δική του αφήγηση, αξιολογώντας, βαθμολογώντας και καθορίζοντας τελικά τα clips που τον εκπροσωπούν. Για την υλοποίηση του εγχειρήματος επιλέχθηκε το σύστημα Korsakow, το οποίο ανέπτυξε ο ίδιος o Florian Thalhofer, διότι από την φύση του διασφαλίζει και προάγει τρία στοιχεία: την συμμετοχή, την συν διαμόρφωση περιεχομένου και την πολυφωνία. Στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να προσεγγίσει ο καλλιτέχνης το εξαιρετικά επίκαιρο και σύνθετο θέμα της κρίσης, μέσα από “πολλές ματιές” προκειμένου να διαμορφωθεί τελικά μια ολοκληρωμένη εικόνα.

 

Ουσιαστικά, το εγχείρημα, δίνει βήμα στο διάλογο και στην πολυφωνία και γόνιμο έδαφος προκειμένου να δημιουργηθούν γέφυρες ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις και πολιτισμούς.

 

Το εγχείρημα εκφράζεται με τρεις διαφορετικές μορφές, online και offline.

Στην Αθήνα οι τρεις αυτές διαφορετικές μορφές θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7:

 

Η ταινία τεκμηρίωσης «Das Geld und die Griechen_Το χρήμα και οι Έλληνες»

 

Τι είναι μια ταινία Korsakow και πώς δημιουργείται:

Πρόκειται για μία διαδραστική ταινία μη γραμμικής αφήγησης κατά το σύστημα Korsakow. Μια ταινία Korsakow δεν αποτελείται από σκηνές, όπως μια συνηθισμένη ταινία, αλλά από SNUs (Smallest Narrative Units, σύντομες αφηγηματικές ενότητες). Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η διαδοχική τους σειρά ποικίλει σε κάθε θέαση της ταινίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σειρά που ακολουθούν τα SNUs είναι τυχαία. Αντιθέτως έχει πάντα νόημα, αφού την ορίζει ο ίδιος ο θεατής, ο οποίος έχει τη δυνατότητα έτσι να επηρεάσει, αλλά παράλληλα και να σχολιάσει την ταινία.

«Ο θεατής καλείται να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία της ταινίας. Οι αξιολογήσεις και τα σχόλια που θα κάνει θα καθορίσουν ποιες σκηνές θα συμπεριληφθούν στην ταινία. Η κάθε μία αξιολόγηση και το κάθε ένα σχόλιο αποτελούν σημαντική βοήθεια.» (Florian Thalhofer)

Το οδοιπορικό στην Ελλάδα, οι συνεντεύξεις με πάνω από 20 πρωταγωνιστές, έχουν συγκεντρωθεί σε 143 clips (αφηγηματικές ενότητες), τα οποία έχουν ανέβει στο διαδίκτυο και περιμένουν να γίνουν ταινία.Ποια όμως από τα κλιπ θ’ απαρτίσουν στο τέλος το ντοκιμαντέρ;

 

Πάρτε μέρος! Γίνετε κι εσείς συν-δημιουργός της ταινίας.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε:

1) Συμμετοχή με τρία βήματα online (ONLINE PREVIEWS)!

1. Εγγραφείτε στη σελίδα http://dgudg.de/gr/en

2. Αποκτήστε πρόσβαση στα clips.

3. Αξιολογήστε και σχολιάστε τα!

 

2) Συμμετοχή σε δημόσιες προβολές (offline preview)!

 

Θα πραγματοποιηθούν 3 Live-Previews  στις 22+23+24 Ιουνίου 2012, 20:00

Στο Beton 7 μπορείτε να δείτε σε 3 βραδιές και τα 143 clips και να τα αξιολογήσετε.

 

Από τις 23 έως 29 Ιουνίου 2012 στο Beton 7 θα λειτουργεί από τις 15:00 εγκατάσταση διαδικτύου όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν επίσης να αξιολογούν τα clips.

 

Όσοι έχουν αξιολογήσει πάνω από 15 clips παίρνουν αυτόματα μέρος στην κλήρωση για ένα ταξίδι. Αν ο νικητής είναι από τη Γερμανία, θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Αθήνα, όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του Korsakow show. Αν ο νικητής είναι από την Ελλάδα, θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Βερολίνο, όπου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα Korsakow show. Και στις δύο περιπτώσεις είναι καλυμμένα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής για δυο ημέρες σε ξενοδοχείο.

 

Επίσης, τα ονόματα όσων έχουν αξιολογήσει πάνω από 15 clips θα συμπεριληφθούν στους τίτλους με τους συντελεστές της ταινίας.

 

Μια συμπαραγωγή του Goethe-Institut Athen και του Korsakow-Institut


Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017