Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Dana Schutz έκθεση "Το Νησί / The Island"

Δωρεάν εκθέσεις

Dana Schutz έκθεση "Το Νησί / The Island"

0.0
Περιγραφή
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου ανακοινώνει την έκθεση The Island (Το Νησί), την πρώτη έκθεση της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Dana Schutz (γεν. 1976) στην Ελλάδα.

Καταλαμβάνοντας και τους τρεις ορόφους της Συλλογής, η έκθεση παρουσιάζει εξέχοντα έργα μιας πορείας πάνω από 20 χρόνων, από τα πρώτα ώριμα έργα της Schutz που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έως ένα πρόσφατο έργο που ολοκληρώθηκε αυτή τη χρονιά, προσφέροντας έτσι στο θεατή τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ζωγραφικού της έργου.  Η αρχική έλξη της προς την παραστατικότητα – είτε πρόκειται για μεμονωμένες
φιγούρες είτε μικρές αλληλένδετες ομάδες ή ακόμη και εκτενέστερα "ανθρώπινα τοπία"—την έφερε στο προσκήνιο της αναβίωσης της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής. Οι εικόνες της Schutz, που χαρακτηρίζονται από έντονη φαντασία, χειρονομιακούς ελιγμούς και ζωηρά χρώματα, αναδεικνύουν μια παλέτα που εξελίσσεται ταυτόχρονα με το όλο και πιο περίπλοκο εύρος και γκάμα της δουλειάς της.

Η έκθεση The Island είναι μια συνεκτική παρουσίαση δεκαπέντε πινάκων και πέντε έργων σε χαρτί που καταδεικνύουν την έκταση των δεξιοτήτων της καλλιτέχνιδας που έχουν μετακινηθεί και εξελιχθεί σημαντικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η σύγκλιση των διαφορετικών υλικών (έργα σε χαρτί και λάδια σε καμβά) είναι διαφωτιστική όσον αφορά στην προσέγγιση της καλλιτέχνιδας, τόσο στο μονοχρωματικό σχέδιο με κάρβουνο όσο και στη χρήση χρώματος στους πίνακες.

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί ένα παιγνιώδη νεύμα αφενός στον τόπο της έκθεσης – η γεωγραφία της Ελλάδας περιλαμβάνει χιλιάδες νησιά—αλλά και στο επαναλαμβανόμενο μοτίβο των απομονωμένων μορφών που παρατηρείται σε όλο το έργο της καλλιτέχνιδας, ξεκινώντας από τους πρώτους χρονολογικά πίνακες της που παρουσιάζονται στην έκθεση, όπως στο έργο Daughter (2000), όπου μια γυναικεία φιγούρα κυριαρχεί σε μπλε φόντο.

Εγκαίνια: Κυριακή 16 Ιουνίου, 11 πμ - 8 μμ
Ξενάγηση της έκθεσης με την καλλιτέχνιδα Dana Schutz, την επιμελήτρια Courtney J.Martin και τη διευθύντρια της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου Skarlet Smatana: Κυριακή 16 Ιουνίου, 11 πμ έως 12

Την έκθεση επιμελείται η Courtney J. Martin, σε στενή συνεργασία με την
καλλιτέχνιδα και τη Skarlet Smatana, διευθύντρια της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου. 

Μια έκδοση με κείμενα της Martin, της ιστορικού τέχνης και συγγραφέα Bice Curiger, και του ζωγράφου Andy Robert συνοδεύει την έκθεση.

Δείτε που παίζεται (1)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)
Πρόγραμμα (1)
1 Χώρος στην περιοχή ΑΘΗΝΑ
Δευτέρα 10:00 - 18:00
Τρίτη 10:00 - 18:00
Τετάρτη 10:00 - 20:00
Πέμπτη 10:00 - 18:00
Παρασκευή 10:00 - 18:00

17 Ιουνίου 2024 - 31 Μαρτίου 2025

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo