Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Cafe Scientifique "CSI Athens: ο ρόλος του DNA στην εγκληματολογία"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Cafe Scientifique "CSI Athens: ο ρόλος του DNA στην εγκληματολογία"

0.0
Περιγραφή
Tο Cafe Scientifique είναι μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που μας δίνουν τη δυνατότητα να ενημερωθούμε για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

• Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, 7μμ
"CSI Athens: ο ρόλος του DNA στην εγκληματολογία"
Δρ. Νικόλαος Σγαντζής

Λίγα λόγια για το θέμα:
Τα τεχνολογικά άλματα από τις αρχές του 20ου αιώνα και η έρευνα στον κλάδο της εγκληματολογίας καθιέρωσαν την επιστημονική προσέγγιση για την εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Πλέον, ποικίλες τεχνολογίες αιχμής αφήνουν πολύ στενά περιθώρια σ’έναν εγκληματία να κρύψει τα ίχνη του. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ανάπτυξη της ανάλυσης DNA και η ραγδαία αποτελεσματικότητα που εμφάνισε η εφαρμογή αυτής της τεχνικής στη διαλεύκανση εγκληματικών υποθέσεων. Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν και την εμφάνιση τηλεοπτικών σειρών (π.χ. CSI) που ανέδειξαν στο ευρύ κοινό -ίσως με μια δόση υπερβολής- τη βαρυσήμαντη αξία της ανάλυσης DNA. Συμπερασματικά, στη σύγχρονη εγκληματολογία η ανάλυση DNA θεωρείται ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στο χώρο της εξιχνίασης του εγκλήματος από την εποχή της ανακάλυψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην ομιλία αυτή θα δούμε τις τεχνικές ανάλυσης DNA, πόσο αξιόπιστα είναι τα αποτελέσματα τους, ποιες βελτιώσεις μπορεί να γίνουν στο μέλλον και ποιες απλουστεύσεις παρουσιάζονται πολλές φορές στην τηλεόραση ή στις ταινίες.

Ο ομιλητής:
Ο Νικόλαος Σγαντζής είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπόνησε το διδακτορικό του στη μοριακή βιολογία και τη γενετική του καρκίνου στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών Αλέξανδρος Φλέμιγκ. Έχει πολυετή εμπειρία στην ανάλυση γενετικού υλικού για εγκληματολογικές έρευνες.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά υπάρχει μια ελάχιστη κατανάλωση 3€. Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση, αλλά για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2020