Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο

"Cadenza για ηθοποιό και βιολί" στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες
μονόλογος (Θέατρο)

"Cadenza για ηθοποιό και βιολί" στη Μουσική Βιβλιοθήκη

0.0
Περιγραφή
Νίκος Σκαλκώτας. Ένας διεθνής συνθέτης του 20ού αιώνα, ίσως ο κορυφαίος έλληνας συνθέτης. Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατό του. Ανεξάρτητα από τις γνώσεις μας ή μη για τη μουσική του, πόσα ξέρουμε σήμερα για τη ζωή του; Ή πόσα μπορεί να φανταζόμαστε για αυτήν;

Η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση τολμά να γράψει έναν μονόλογο εμπνευσμένη από όσα ξέρουμε ή φανταζόμαστε για τη ζωή του Σκαλκώτα και την αλληλεπίδρασή του με τους γύρω του. Ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Νατάσας Τριανταφύλλη αναλαμβάνει να ενσαρκώσει έναν σύγχρονό του μουσικό μέσα από τα μάτια του οποίου πλησιάζουμε τον κορυφαίο συνθέτη. Και ο βιολονίστας Πέτρος Χρηστίδης σε ρόλο-κλειδί, ερμηνεύει μουσικά, σε αυτό το μοναδικό δραματοποιημένο αναλόγιο, συνθέσεις Σκαλκώτα και όχι μόνο. Για τέσσερις μόνο παραστάσεις στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο.

Μέσα από την αφήγηση ενός ομοτέχνου, σύγχρονου του Σκαλκώτα, ο οποίος αναδεικνύεται σ’ έναν από τους μεγαλύτερους θαυμαστές και αντιζήλους του, παρακολουθούμε τόσο τη ζωή του σπουδαίου συνθέτη, όσο και την αμηχανία πρόσληψης και την αδυναμία κατανόησης του έργου του από τους ομοτέχνους της εποχής του. 

Κι όλα αυτά μέσα από την "καταραμένη" σχέση ενός μουσικού με τη μουσική, ενός ανθρώπου που δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του αντιζήλου του Νίκου Σκαλκώτα, το alter ego του, αυτό που ποτέ δεν κατάφερε ο ίδιος να είναι, και στο έργο του Σκαλκώτα εκείνη τη μουσική δημιουργία που αξίζει να μείνει στην αιωνιότητα - για την οποία κι ο ίδιος θα… διαπραγματευτεί με το κοινό.

Ο μονόλογος, γραμμένος το 2003, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σκηνικά ως δραματοποιημένο αναλόγιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το "2019 Έτος Σκαλκώτα" και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κείμενο: Αγγελική Δαρλάση
Σκηνοθετική επιμέλεια: Νατάσα Τριανταφύλλη 

Ερμηνεύει ο Ρένος Χαραλαμπίδης 

Βιολί: Πέτρος Χρηστίδης
Φωτογραφίες: Λάμπρος Ρουμελιωτάκης 

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα έργων του Νίκου Σκαλκώτα.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (6)

Εισιτήρια

10€, 12€

Σημεία προπώλησης: 
• Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
• Καταστήματα PUBLIC
• Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής), Δε-Πα & Κυ 10:00 – 16:00
• Τηλεφωνικά 210 72 34 567
• Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554

Έναρξη προπώλησης:
25 Οκτωβρίου 2019

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017