Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα

Βραδιά του Ερευνητή 2019 - ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. - Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (pre-event)

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Βραδιά του Ερευνητή 2019 - ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. - Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" (pre-event)

0.0
Περιγραφή
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο "ΑΘΗΝΑ" θα παρουσιάσει δράσεις και εκθέματα στο κοινό της Λαυρεωτικής και γενικότερα στις γειτονικές περιοχές που αφορούν τις επιστήμες της θάλασσας και τεχνολογίας. 

Στη Δράση αυτή θα έχει ενεργή συμμετοχή και το κινητό εργαστήριο του Χαμόγελου του Παιδιού "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" μέσω των εκθεμάτων και τις επιστημονικών δράσεων που διαθέτει. Η προεκδήλωση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Βιοτεχνικό Εκπαιδευτικό Μουσείο του Λαυρίου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και με το Κέντρο Περιβαλλοντικης Εκπαίδευσης Λαυρίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις παρακάτω δράσεις:
• Παρουσίαση οπτικο-ακουστικού υλικού από υποθαλάσσιες έρευνες με το βαθυσκάφος "ΘΕΤΙΣ" και των υπόλοιπων υποβρύχιων οχημάτων που διαθέτει το ΕΛΚΕΘΕ.
• Παρουσίαση στο ευρύ κοινό του προγράμματος παρακολούθησης και εκτίμησης της οικολογικής ποιότητας των εσωτερικών υδάτων της χώρας (ποταμοί, λίμνες κλπ.) και επίδειξη σε πραγματικό χρόνο μεθόδων που αξιοποιούνται στη σύγχρονη έρευνα για τα ύδατα με τη χρήση του κινητού ύδρο-βιοχημικού εργαστηρίου
• Επίδειξη ανίχνευσης θαλάσσιας ραδιενέργειας
• Δράσεις ερευνητικών προγραμμάτων για τη προστασία των θαλασσών από τα πλαστικά (όπως το πρόγραμμα CLAIM).

Τέλος θα φιλοξενηθούν εκπαιδευτικές δράσεις του Βιοτεχνικού-Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου σε συνεργασία με το ΔeΛab μέσα από τις οποίες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες της ψηφιακής κατασκευής.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017