Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
Close Fliters
Current city
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Δωρεάν

Ατομική έκθεση του Blind Adam

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Ατομική έκθεση του Blind Adam

0.0
Περιγραφή

H γκαλερί The Breeder με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Blind Adam, ως μέρος της τέταρτης διοργάνωσης ReMap KM.

 

Ο Blind Adam δημιουργεί ένα ιδιότυπο σύμπαν με μαύρο ακρυλικό μαλλί, πλεγμένο σε διαδοχικούς κόμπους που δημιουργούν τεράστια μήκη νήματος.

 

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μηχανικά το 2007 και έχει πλέον εξελιχθεί σε καίρια καλλιτεχνική πρακτική που περιλαμβάνει επιτοίχια έργα, γλυπτά και εγκαταστάσεις.

 

O Blind Adam πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μία γενετική πάθηση που περιορίζει το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα την απώλεια όρασης. Τα έργα του σε καμβά που παρουσιάζονται στο ισόγειο της γκαλερί, παραπέμπουν στο σύστημα ανάγνωσης Braille. Με τον κάθε μαύρο κόμπο να αντιπροσωπεύει ένα γράμμα ή μία λέξη σε μια αφηρημένη αλληλουχία προτάσεων πάνω στον άσπρο καμβά, τα έργα αυτά προτάσσουν μια προσωπική γλώσσα σαν πρωτόγονη μορφή χειρογράφου.

 

Η εγκατάσταση “Meeting Safety” αιωρείται στο κέντρο του χώρου, με τα μακριά μαύρα νήματα που αποτελούν το έργο να συνθέτουν μια επιβλητική μάζα και να θυμίζουν άλλοτε δίχτυ προστασίας και άλλοτε ιπτάμενο δαίμονα. Ο κάθε κόμπος του νήματος είναι σε ίση απόσταση από τον προηγούμενο και από τον επόμενο, όπως ορίζει το μέγεθος των χεριών του καλλιτέχνη όταν τους δένει, δημιουργώντας μια αρμονική ρυθμική αλληλουχία.

 

Το υπόγειο της γκαλερί μεταμορφώνεται σε αρχαίο ναό με είκοσι τέσσερις κορινθιακούς κίονες. Ο καθένας από αυτούς, με την αιθέρια κομψή κατασκευή του από μαύρο μαλλί, τονίζει την απουσία όγκου. Με φόντο τον άσπρο χώρο της γκαλερί, οι κίονες θυμίζουν σχέδια με μαύρο μελάνι σε χαρτί που έχουν ζωντανέψει και διεκδικούν την τρισδιάστατη υπόστασή τους.

 

Εγκαίνια: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, 12-9μμ.


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2022
art&life logo