Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Athens Photo Festival 2015: "Reframing Memory"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
Ημερομηνίες
Κατηγορίες

Athens Photo Festival 2015: "Reframing Memory"

0.0
Περιγραφή
Το Athens Photo Festival, το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, μεταφέρει από το 2015 τον πυρήνα των δράσεών του στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς).

Η θεματική της φετινής διοργάνωσης με τίτλο "Reframing Memory" πραγματεύεται, κυρίως, το ευρύτερο ζήτημα απεικόνισης της συλλογικής και ατομικής μνήμης, διερευνώντας το ρόλο των εικόνων στην αναδόμηση του παρελθόντος, καθώς και το πώς καθορίζεται η σχέση μας με το παρόν και το μέλλον, μέσα από τον τρόπο που προσεγγίζουμε και ερμηνεύουμε τη μνήμη του παρελθόντος. Το κεντρικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 20 χώρες και ένα σύνολο δράσεων - εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιος φωτογραφίας - και παράλληλων εκδηλώσεων, που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή και ενισχύουν την κριτική κατανόηση της σύγχρονης, κοινωνικής πραγματικότητας. Πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν σε επιλεγμένους εκθεσιακούς χώρους της Αθήνας.

Το Athens Photo Festival εντάσσεται στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), του οποίου το νέο project θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015.

Ο Ευρωπαϊκός Μήνας Φωτογραφίας αποτελεί τη σημαντικότερη, διεθνή, συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, στην οποία συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη τα φεστιβάλ των πόλεων της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, του Βουκουρεστίου, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.

Εγκαίνια: 03/06/2015, 20:00.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

€ 6, € 3

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το APhF δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα της δωρεάν Πέμπτης που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λόγω της αυτόνομης διαχείρισης του.

Για τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους δεν υπάρχει χρέωση.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo