Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Διάφορα
"Αστρικές θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρείες"
Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή
"Αστρικές θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρείες"
0.0
Περιγραφή
Λόγω της υψηλής ζήτησης της δράσης «Αστρικές θεότητες: απεικονίσεις, πεποιθήσεις, λατρείες» που πραγματοποιήθηκε την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων (16/5/2015), η ίδια θεματική παρουσίαση θα προσφερθεί δωρεάν στους επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης, τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015: στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ.
Σάββατο, 23 Μαΐου 2015: στις 11 π.μ. και στις 2 μ.μ.
Κυριακή, 24 Μαΐου 2015: στις 11 π.μ. και στις 2 μ.μ.

Τα άστρα, ιδίως η Σελήνη και ο Ήλιος, έπαιζαν ιδιαίτερο ρόλο στη διευθέτηση του χρόνου, στις πεποιθήσεις των ανθρώπων, στην κατανόηση της θέσης του ανθρώπου στο σύμπαν. Οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν ανθρώπινη μορφή στα ουράνια σώματα και καθημερινή πορεία πάνω από τη γη σε άρματα ή άλογα. Στη φειδιακή τέχνη, οι απεικονίσεις αστρικών θεοτήτων βρίσκουν την πιο μεγαλειώδη έκφρασή τους, χαρίζοντας κοσμικό χαρακτήρα σε μεγάλες στιγμές. Με επίκεντρο τα γλυπτά του Παρθενώνα και με τη χρήση πλούσιου, εποπτικού υλικού, οι επισκέπτες συζητούν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τον πολύμορφο και συναρπαστικό κόσμο των αστεριών και την παρουσία τους στα μνημεία της Ακρόπολης.

Δείτε που παίζεται (0)
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά παρουσίαση: 35 άτομα). Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο Πληροφοριών μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη της κάθε παρουσίασης. Διάρκεια: περίπου 50 λεπτά.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017