Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Artens Festival 2020 "Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Artens Festival 2020 "Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;"

0.0
Περιγραφή
"Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;"

Η Artens, ως πολιτιστικός οργανισμός αφιερωμένος στην προαγωγή του πολιτισμού, στην δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας της σύγχρονης τέχνης με το ευρύ κοινό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την κοινωνική διαστρωμάτωση, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φεστιβάλ με θέμα τις κοινωνικές ανισότητες. Κεντρικός άξονας του Artens Festival για το 2020 είναι η έμφυλη βία και συγκεκριμένα η βία κατά των γυναικών.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας η έμφυλη βία επηρεάζει τη ζωή του 1/3 των γυναικών παγκοσμίως. Οι διαρκώς αυξανόμενες πράξεις βίας κατά των γυναικών στην χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, σαφώς δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά, την πιο ακραία έκφραση της ανισότητας των φύλων. Η έμφυλη ανισότητα έχει την βάση της στην άνιση κατανομή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της πιο συχνής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας/εθνότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας, πολιτισμικών χαρακτηριστικών, θρησκείας, ταυτότητας/φύλου, νομικού καθεστώτος, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

Το Artens Festival επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού, την καλλιέργεια του προβληματισμού και τη δημιουργία διαλόγου για τη γυναίκα και τη θέση της στην κοινωνία μας, παρουσιάζει δράσεις παραστατικών τεχνών όπως performances, (θεατρικές, εικαστικές, μουσικές, χορευτικές, μόδα, body art), λογοτεχνικών κειμένων και ποίησης, installations, film (fiction, animation, ντοκιμαντέρ), video art, digital art, sound art, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό. 

Το "ARtens Festival" θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, OnLine μέσω streaming και στον χώρο του πολιτιστικού οργανισμού ARTENS (Βουκουρεστίου 40), ένα διατηρητέο μεσοπολεμικό κτίριο του 1934.

Συντελεστές
Παραγωγή / Επιμέλεια Festival: Artens
Συντονισμός Παραγωγής: Χαρά Δημητροπούλου / Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη
Art Director: Evi Peterson
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Εύα Φρέντζου / Ειρήνη Σταυροπούλου
Νομικός Σύμβουλος: Αλέξανδρος Μαράτος 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Περισσότερες Πληροφορίες: 210 33 17 312, 6944 166 246 και στο [email protected]

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021