Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Θέατρο

5º Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

5º Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

0.0
Περιγραφή
Αυτό το φεστιβάλ γίνεται για τέταρτη φορά στο Ινστιτούτο Θερβάντες με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Teatro Pasión και φέτος με την ειδική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δράματος (ΕΚΔ) της Ισπανίας.

Αυτή η έκδοση είναι αφιερωμένη στο σύγχρονο, ισπανικό θέατρο με τρία έργα επιλεγμένα από το ΕΚΔ και θα παραστούν στα αναλόγια των έργων τους οι τρεις Ισπανοί θεατρικοί συγγραφείς: η Ντενίζ Ντεσπεϊρού, ο Χοσέ Παδίγια και ο Εουχένιο Αμάγια.

Τα αναλόγια θα γίνουν στα ελληνικά, θα σκηνοθετηθούν από Έλληνες σκηνοθέτες και θα παρουσιαστούν από Έλληνες ηθοποιούς.

Πρόγραμμα:
29.02.2016, στις 16:00.
Συνάντηση των Ισπανών θεατρικών συγγραφέων (Ντενίζ Ντεσπεϊρού, Χοσέ Παδίγια και Εουχένιο Αμάγια) με Έλληνες συναδέλφους στους, σε συνεργασία με το The Greek Play Project. Συντονίζει η μεταφράστρια Μαρία Χατζηεμμανουήλ.
Συμμετοχή με προεγγραφή ως τις 15.02.2016 στο [email protected]

29.02.2016, στις 18:00.
Οι σπειροειδείς γαλαξίες και η δραματική τους προέλευση της Ντενίζ Ντεσπεϊρού. Παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του έργου, με την παρουσία της συγγραφέως. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.
Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σαββάτης. Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Αντιγόνη Δούμου, Μαριτίνα Πάσσαρη, Εύρη Σωφρονιάδου.

Η Λουθ, ίσως αγωνιούσα, ίσως απλώς επηρεασμένη, ζητά από τη δίδυμη αδερφή της Ανδρομέδα, να την υποκαταστήσει στις οικογενειακές γιορτές. Η κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζει αποχαλινώνεται σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο ερωτηματικά: Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια οικογένεια που είναι πεπεισμένη ότι το τραγούδι των γενεθλίων είναι κλασικό κομμάτι του βεληνεκούς της Μασσαλιώτιδας; Έχει μέλλον η ποπ ψυχολογία του Λακάν στα συνέδρια ψυχανάλυσης; Τι είναι πιο παλαβό; Να γράψεις γράμμα στον πρόεδρο του πολυκαταστήματος El Corte Inglés, στον Ρίλκε ή στη νεκρή αδερφή σου; Τι είναι πιο ευγενές για το πνεύμα; Να είσαι ο εαυτός σου ή να προσπαθήσεις να γίνεις κάποιος καλύτερος από σένα;
Συζήτηση με την Ντενίζ Ντεπεϊρού.

01.03.2016, στις 1800
Με την παρουσία του συγγραφέα. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραντζάς. Παίζουν: Βίκη Δρίβα, Ελένη Κουτσιούμπα, Αγγελική Πασπαλιάρη, Ρένος Ρώτας, Νικόλας Χανακούλας.
Η Ρουθ κατηγορείται πως πλήρωσε να δείρουν άγρια τον Χαβιέρ ένα βράδυ μετά από μεθύσι. Οι αποδείξεις περιορίζονται σ’ ένα βίντεο αμφιβόλου ευκρίνειας, αλλά από τη στιγμή που ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν υπάρχει επιστροφή. Αρχίζει έτσι ένα εικονικό κυνήγι που θα επηρεάσει τη ζωή της υποτιθέμενης πρωταγωνίστριας του βίντεο και της μάνας της, του δικηγόρου που έκανε τη βιντεοσκόπηση και της γυναίκας του και του θύματος του ξυλοδαρμού.
Συζήτηση με τον Χοσέ Παδίγια.

02.03.2016, στις 18:00
Ανομία, του Εουχένιο Αμάγια. Με την παρουσία του συγγραφέα.Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ.
Σκηνοθεσία: Σοφία Κακαρελίδου. Βίντεο: Μάτα Καστρησίου. Παίζουν: Κώστας Ανταλόπουλος, Σοφία Κακαρελίδου, Μάτα Καστρησίου, Βασίλης Μπουλουγούρης, Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Χαβρές.

Το 2007, λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, μια δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για την πολεοδομία αρνείται πεισματικά να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια. Ένα βράδυ, στο υπόγειο ενός δημοσίου μεγάρου όπου εξελίσσεται μια επίσημη εκδήλωση, δέχεται πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να αποχωρήσει χωρίς να προκαλέσει σκάνδαλο. Εκείνη αρνείται. Παίζονται πολλά λεφτά και μπίζνες. 
Συζήτηση με τον Εουχένιο Αμάγια.

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021