Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Παιδί

1_ο Φεστιβάλ Εφήμερης Ζωγραφικής

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

1_ο Φεστιβάλ Εφήμερης Ζωγραφικής

0.0
Περιγραφή

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική πλατφόρμα για παιδιά και εφήβους, Very Young Contemporary Art (www.vyca.gr) με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

 

Το 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής δημιουργικής δραστηριότητας μέσω της σύγχρονης τέχνης και την γνωριμία των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.

 

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, 21 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί ζωγραφίζουν εφήμερα έργα τέχνης στο πλακόστρωτο της πλατείας με μοναδικό μέσο την κιμωλία.

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, νέοι, έφηβοι και μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αθήνας αφήνουν το δικό τους εφήμερο ζωγραφικό αποτύπωμα στο δάπεδο της πλατείας.

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Το φεστιβάλ αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και εφήβους, του Very Υoung Contemporary Art, που έχει ως αποστολή την καλλιέργεια της εικαστικής αντίληψης των παιδιών, τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων για τη σύγχρονη τέχνη, την ανάδειξη αυθόρμητων εικαστικών πειραματισμών και νέων καλλιτεχνικών τρόπων έκφρασης. Τα παιδιά βιώνουν τους τρόπους και τις διαδικασίες με τους οποίους παράγεται το εικαστικό έργο, κατανοούν βαθύτερα τους λόγους για τους οποίους δημιουργείται, τον ρόλο, τη λειτουργία του και εντέλει τους ερμηνευτικούς τρόπους προσέγγισής του.

 

Πρόγραμμα

• 24.9

Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν από τις 11πμ

Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (11π.μ. - 6μ.μ.)

• 25.9

Ελεύθερη ζωγραφική από νέους και μαθητές σχολείων της Αθήνας

Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (10π.μ. - 6μ.μ.)


Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη. Για το παιδικό εργαστήρι και την ελεύθερη ζωγραφική θα διατίθενται δωρεάν κιμωλίες.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017