Φίλτρα
Δείτε τα αποτελέσματα
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Εκθέσεις

Έκθεση "Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Έκθεση "Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη"

0.0
Περιγραφή
Παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.) "Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη".

Λίγα λόγια το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη από την ιστοσελίδα του Μ.Ι.Ε.Τ.:
Χάρη στη δωρεά της Μάρως Σεφέρη το 1984 και της κόρης της Άννας Λόντου το 1999, το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη απόκειται πλέον ολόκληρο στο ΜΙΕΤ. Πέρα από πλήθος φωτογραφικές εκτυπώσεις διαφόρων μεγεθών, περιλαμβάνει περίπου 2.500 αρνητικά και καλύπτει χρονική διαδρομή πενήντα ετών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 μέχρι το 1971 [...]

Το Φωτογραφικό Αρχείο του Γιώργου Σεφέρη φανερώνει μια παράλληλη καλλιτεχνική ενασχόληση του ποιητή, η οποία διακρίνεται για αδιάπτωτη φροντίδα, θεματική ακρίβεια, τεχνική αρτιότητα και υποδειγματικό αποτέλεσμα. Όπως γράφει ο Διευθυντής του ΜΙΕΤ Διονύσης Καψάλης στο λεύκωμα "Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη": "Η ανάγκη του Σεφέρη να δει τα πράγματα καθαρά - τους τόπους, τα περιστατικά και τους ανθρώπους που σημάδεψαν το ταξίδι της ζωής του - είναι ίσως η κύρια διαπλαστική δύναμη πίσω από το έργο του, ομοούσια με την επιθυμία του να "μιλήσει απλά", όπως την είχε εκφράσει σ' ένα του ποίημα γραμμένο το 1942, εν καιρώ πολέμου. Και το πόσο "σωστά κανονισμένη" ήταν συχνά η φωτογραφική μηχανή του Σεφέρη ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να το διαπιστώσει στην παρούσα έκθεση, μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της γόνιμης και μακροχρόνιας ενασχόλησης του ποιητή με την τέχνη της φωτογραφίας".

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 στις 18:30

Επίσης, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:30 ο Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.) θα μιλήσει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημ. Χατζής" με θέμα "Ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης".

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (2)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2021