Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Επίκεντρο των οικονομικών και επιχειρηματικών εξελίξεων στη Βόρεια Ελλάδα καθίσταται για μία ακόμη χρονιά το Πολυσυνέδριο Money Show.

Ομιλία του Ματθαίου Γιωσαφάτ με θέμα: "Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;" με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του.

Θα ανακαλύψουμε την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών, μέσα από θεατρικά και μουσικά πολυγλωσσικά εργαστήρια, κ.α.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη βυζαντινή διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες της βυζαντινής εποχής.

Με αφορμή τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας (7/6/2015), το Δίκτυο Ναυαρίνο διοργανώνει ημερίδα.

Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, με άξονα την πολιτισμική, κοινωνική και επιχειρηματική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Με τίτλο «Μονογονεϊκές Οικογένειες: Απασχόληση και Τοπική Κοινωνία στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι θησαυροί της UNESCO», που καταγράφει την ιστορία 15 μνημείων της Θεσσαλονίκης.

Θα οργανωθούν ενέργειες ψυχαγωγικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Ομιλία της Ελένης Καλλιμοπούλου, Λέκτορα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ομιλία - παρουσίαση του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννη Μανέτα με αφορμή τα δύο βιβλία του για τα φυτά.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  με ξενάγηση, ομιλίες, συναυλίες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Χρυσόγονος, Άρης Καζάκος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Άγγελος Σιδεράτος, σκηνοθέτης και εκδότης.

Με εισηγητή τον πτυχιούχο Ρεφλεξολογίας, Πάρη Βασιλειάδη, ο οποίος συμμετέχει εθελοντικά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευλαμπία Τσιρελή, συγγραφέας, Ιωάννης Πλεξίδας, υπεύθυνος των εκδόσεων λογείον και ο συγγραφέας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενηλίκους οι οποίοι γνωρίζουν ήδη τη γερμανική γλώσσα και στοχεύουν στην εξάσκηση του προφορικού λόγου.

Με την εκπαιδευτικό, γυμνάστρια και διατροφολόγο Φανή Μπακαλιού η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

Συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές της χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία συζητούν για τη μετανάστευση εν μέσω της κρίσης.

Πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του Πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις.

Με την Ελεάννα Μπάρμπα (Γραφίστρια), η οποία συμμετέχει εθελοντικά.

loading