Άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Η Αρωγή Θεσσαλονίκης μας περιμένει όλους την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου να συλλέξουμε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά!!

Το κέντρο της πόλης θα γεμίσει από μίμους, οι οποίοι με χιουμοριστικό τρόπο, θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών.

Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων, μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και από το Λευκό Πύργο ξεκινάει η ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια πιο προσωπική και στενότερη σχέση μεταξύ των φίλων του βιβλίου.

Διάλεξη με θέμα “Θεσσαλονίκη, η ιστορία και η μουσική”. Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Σάββας Μαυρίδης και ο Θανάσης Γεωργιάδης.

Συμμετέχουν: τριάντα πέντε καταξιωμένοι, νεότεροι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Μέσα από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκτίθενται, διατρέχει κανείς εποπτικά την ελληνική ιστορία.

Τα τμήματα θα έχουν ετήσια διάρκεια και θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση, με δίωρες παραδόσεις μαθημάτων, επιπέδου αρχαρίων.

Εργαστήρια και σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης, έμπνευσης και εσωτερικής αναζήτησης από καταξιωμένους επαγγελματίες-εισηγητές.

Μια εναλλακτική "πράσινη" γιορτή, διοργανώνεται, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις και δίκτυα.

Μια πρόσκληση στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία με προβολές εικαστικών έργων και μουσική.

Παρουσιάσεις για θέματα δημιουργίας start-up, για την καινοτομία στον νομικό χώρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες, στη βιωσιμότητα κ.α.

Ενημέρωση του κοινού για γρήγορη, οικονομική και οικολογική μετακίνηση στην πόλη, για την οδική ασφάλεια κ.ά.

Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση από αρχαιολόγο του Μουσείου και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ' Δημοτικού - Α΄ Γυμνασίου.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται έχουν τίτλο: "Τα πρόσωπα του Χρόνου".

Μια συνάντηση παραγωγών, μεταποιητών, χειροτεχνών και συλλογικοτήτων, στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και της αλληλέγγυας οικονομίας.

Μια ημερίδα που θα χαρτογραφήσει τη διοργάνωση των Δημητρίων σε σχέση με τα φεστιβάλ πόλεων και θα «φωτίσει» τις εναλλακτικές εκδοχές της.

Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις ενότητες: οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανακοπή, αλυσίδα επιβίωσης, κ.α.

Το πρόγραμμα θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, με μαθήματα επιπέδου αρχαρίων σε εβδομαδιαία βάση.

loading