Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Το Startupper.gr επέλεξε να προσκαλέσει ως ομιλητή τον Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, COO & Co-Founder της τεχνολογικής εταιρείας Book‘n‘Bloom.

Περιλαμβάνει 30 πίνακες και αποτελείται από δύο μέρη ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά με συγγενική γραφή και ύφος.

"Θεσσαλονίκη 1863-1873, οι παλαιότερες φωτογραφίες, οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού".

Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στον καλλιτέχνη Αλέξη Ακριθάκη για τα είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του και τα 75 χρόνια από τη γέννηση του.

Φωτογραφίες, που αποτυπώνουν γνωστές και άγνωστες όψεις από τις περιοχές του Μπεχ-Τσινάρ, της Νέας Κρήνης και της Άνω Πόλης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση σε συνεργασία με φυσικούς αφηγητές θα αφηγηθούν παραμύθια.

Δεκαεπτά σπουδαστικά σύνολα μουσικής δωματίου, που προκρίθηκαν σε διαγωνισμό, θα πάρουν μέρος σε διήμερο πρόγραμμα συναυλιών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά.

Τα παιδιά της εφηβικής λέσχης “Βιβλιοχώρα” θα διαβάσουν χριστουγεννιάτικα διηγήματα και θα τραγουδήσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, παρουσίαση αποσπασμάτων των έργων της Κούλας Αδαλόγλου καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο γιος της αστερόσκονης», ο γνωστός αστρονόμος Σταύρος Αυγολούπης, επιστρέφει με ένα ακόμα παιδικό βιβλίο.

Τέσσερα, ελληνικά, λαϊκά παραμύθια από το Θέατρο Angelus Novus.

Μια χριστουγεννιάτικη ταινία φαντασίας, γυρισμένη εξ' ολοκλήρου με την τεχνική stop-motion animation, σε σκηνοθεσία Henry Selick.

Με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, υπό την Δ/νση του Βαγγέλη Αραμπατζή.

Εργαστήριο κατασκευής τρισδιάστατου χριστουγεννιάτικου βιβλίου με τη Θεοδώρα Τζιαμπάζη.

Οι DJs Μ. Τζανακάκης και Λ. Αλληλόμης θα ξεσηκώσουν το κοινό με τη μουσική τους που θα διακοπεί μόνο για happenings και εκπλήξεις.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Ιανό.

Στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες έντεκα καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν γνωστές και άγνωστες όψεις της Θεσσαλονίκης.

loading