Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Με φρέσκο ήχο που καλύπτει ευρηματικά την απόσταση από την παράδοση έως τον ηλεκτρισμό και την pop διάσταση των επιτυχιών της.

Συναυλία Βασίλη Λέκκα με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής και τη Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών. Διεύθυνση: Βασίλης Μπουλούσης.

Θα προβληθούν: Η υπογραφή, Η κλέφτρα των βιβλίων, Κι αν ζούσαμε όλοι μαζί, Μικρά Αγγλία.

Θα παρουσιαστούν θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα καθώς και έκθεση με εικαστικές δημιουργίες.

Η 5η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης επανέρχεται με ξεναγήσεις σε μία σειρά εκθέσεων.

Θα πάρουν μέρος η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Αλέξανδρου Ζώρα, το Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Ευόσμου, κ.α.

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών συνεργάζεται φέτος με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης για μια συναυλία με πολλές εκπλήξεις.

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών συνεργάζεται φέτος μ’ αυτήν την ορχήστρα για μια συναυλία με μοναδικό πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις.

Ο Βαγγέλης Ρήνας έχει παρουσιάσει τα έργα του σε περίπου 20 ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ προβάλλονται: σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, την Πρεσβεία της Ισπανίας, κ.α.

Ο πολιτισμός είναι η απάντηση του Δήμου Θέρμης στους παράλογους και μίζερους καιρούς. Αναλυτικά το Πρόγραμμα “Θέρμης Δρώμενα 2015″.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών διοργανώνει το 7ο Ανάκατα Τέχνης.

Ένα μεγάλο πρόγραμμα ανοιχτών ξεναγήσεων για το κοινό σε εκθέσεις του κεντρικού προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Την επιμέλεια έχει η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης-Διευθύντρια 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της μετοίκησης. Επιμέλεια: Θάλεια Στεφανίδου.

Η έκθεση διερευνά το ζωντανό στοιχείο της παράδοσης και την μετεξέλιξή του σε σύγχρονη τέχνη.

130 φωτογραφίες, από 34 μέλη της ομάδας, που παρουσιάζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τις αντιθέσεις.

Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη.

Η φωτογραφική αυτή έκθεση έχει ως στόχο να προβάλει στο ευρύ κοινό μια σειρά από περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς τόπους.

44 καλλιτέχνες και μία καλλιτεχνική κολεκτίβα από 25 χώρες, θα προσεγγίσουν το θέμα της έκθεσης, κάνοντας το πιο επίκαιρο από ποτέ.

loading