Διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Η έκθεση κάνει μια ξενάγηση σε συλλεκτικούς υπολογιστές δεκαετίας του ‘70 του ‘80 και καταλήγει στα μηχανήματα της δεκαετίας του 1990.

Δύο Έλληνες νομικοί, η Ι. Καμτσίδου και ο Α. Στεργίου και ένας Γάλλος οικονομολόγος, ο G. Colletis, θα συζητήσουν το θέμα αυτό.

Ο Ian Rankin θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Τζον Ρέμπους.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Ιανό.

Λογοτεχνική βραδιά με το συγγραφέα Δημόκριτο Τσουκάπα διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου.

Ένας διάλογος καλλιτεχνών από το Θέατρο, τον Λόγο και τα Εικαστικά, στο πλαίσιο της συνέκθεσης - project “Intimacy Unfolding”.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των κοριτσιών της Μέλισσας.

Η κορυφαία οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, θα φέρει κοντά μας τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, καθώς και αρκετούς Κύπριους οινοποιούς.

Ομιλήτρια: Ε. Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Έκθεση με τίτλο “Adakale is alive” και βωβό θέατρο, έργο “Two of us”.

15 μέρες αφιερωμένες στη street κουλτούρα, 15 μέρες γεμάτες skate, μουσική, ημερίδες, προβολές και πολλά άλλα!

Στην Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και αντίγραφα νυφικών από τη Μακεδονία, τη Θράκη, κ.α.

Στόχος των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής τέχνης στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα της σύγχρονης μουσικής έκφρασης, με έμφαση στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργικότητα.

Την όλη διοργάνωση και φέτος, θα πλαισιώνει και πλήθος εργαστηρίων, αλλά και ομιλίες με σχετικές θεματικές.

Μια βραχεία έκθεση τριών ημερών στόχος της οποίας είναι να φέρει σε απευθείας επαφή τους φιλότεχνους με τους δημιουργούς - καλλιτέχνες.

Φωτογραφίες, εικόνες και αρχειακό υλικό της περιόδου 1860-1912, από την ιδιωτική συλλογή του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε άνεργες γυναίκες με στόχο την πληροφόρηση, εμψύχωση και κινητοποίησή τους.

loading