Διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Θα επιλεγούν, θα προβληθούν και θα συζητηθούν τηλεοπτικά προγράμματα από ολόκληρο τον κόσμο και όλων των κατηγοριών.

Παρουσίαση-γευσιγνωσία στην οποία ο Στέφανος Κόγιας θα µας ξεναγήσει, µε μέσο τη γευστική δοκιμή, στην αξιολόγηση και απόλαυση του κρασιού.

Παράλληλα με την Ανθοέκθεση, οργανώνεται πολιτιστικό πρόγραμμα, που καλύπτει όλες τις ημέρες της εκδήλωσης.

Θα μιλήσει ο καθηγητής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Διονύσιος Καραβίας.

Ομιλήτριες θα είναι η Τσακμάκη Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργός, η Κατσαούνη Φιλιππία, Δικηγόρος και η Ζιώγα Δήμητρα, Ψυχολόγος.

Για το βιβλίο, εκτός από την συγγραφέα θα μιλήσουν: o κ. Ιωάννης Καζάζης και ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης.

50 ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων και μουσικών βίντεο από 17 χώρες, μια έκθεση ψηφιακής τέχνης, εγκαταστάσεις βίντεο, κ.α.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής διοργανώνεται μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Αριστοτέλους, με κέφι και άφθονο παιχνίδι.

Οι κήποι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού αποκαλύπτουν τα μυστικά τους από τη Δευτέρα 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.

Μέσα από την διάλεξη το κοινό θα μάθει για Έλληνες τραγουδιστές της περιόδου αυτής, που έκαναν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Παγκόσμιας Πεζογραφίας IANOS θα συζητήσει για το βιβλίο "Ο θάνατος στη Βενετία" του Τόμας Μαν.

Παρουσίαση του ιστορικού - λαογραφικού βιβλίου της Θεοδώρας Λειψιστινού "Πέλκα - Κάστρα και Μονολιθικά μνημεία της Άνω Μακεδονίας".

Τέσσερις νέες παρουσιάσεις και χρόνος για δικτύωση, αναφορικά με την Αγροτική Καινοτομία, σε μία περιοχή με έντονο το αγροτικό ενδιαφέρον.

Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο "Η εν ψυχρώ δολοφονία της Ελλάδας και η διέξοδος: η δραχμή" της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.

Ημερίδα για τη σχολική βία με αφορμή τα βιβλία: "Σιγά τα αυγά!" του Κώστα Πούλου και "Το κορίτσι του Πέτρου" της Αργυρώς Μουντάκη .

Φεστιβάλ Α.Π.Θ. Unchained για τη γνώση, την ανταλλαγή, τη μάθηση, τη δημιουργία, τη σκέψη και τη δράση.

Καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεατρικές παραστάσεις, διεθνείς μουσικές και φυσικά την ημέρα για τα παιδιά.

Πλεκτική, εικονογράφηση, φυσικά σαπούνια και κρέμες, ζωγραφική σε μετάξι κ.ά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χάρης Μωρίκης, ψυχαναλυτής- συγγραφέας, Κώστας Καρδερίνης, αρθογράφος- κριτικός και ο συγγραφέας.

Πρόκειται για την πέμπτη έκθεση παλαιών χαρτών της σειράς "Χαρτογραφία και Ιστορία".

loading