Διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και από το Λευκό Πύργο ξεκινάει η ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια πιο προσωπική και στενότερη σχέση μεταξύ των φίλων του βιβλίου.

Διάλεξη με θέμα “Θεσσαλονίκη, η ιστορία και η μουσική”. Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Σάββας Μαυρίδης και ο Θανάσης Γεωργιάδης.

Εργαστήρια και σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης, έμπνευσης και εσωτερικής αναζήτησης από καταξιωμένους επαγγελματίες-εισηγητές.

Το κέντρο της πόλης θα γεμίσει από μίμους, οι οποίοι με χιουμοριστικό τρόπο, θα στιγματίζουν την κακή συμπεριφορά των οδηγών.

Ένα βασικό σεμινάριο που έχει σκοπό να μας δώσει τα απαραίτητα «εφόδια-εργαλεία» για τη βαθύτερη κατανόηση του κρασιού.

Εισηγήτρια: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγος.

Μια πρόσκληση στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη και σε επιλεγμένα σημεία με προβολές εικαστικών έργων και μουσική.

Μέσα από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκτίθενται, διατρέχει κανείς εποπτικά την ελληνική ιστορία.

Τα τμήματα θα έχουν ετήσια διάρκεια και θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση, με δίωρες παραδόσεις μαθημάτων, επιπέδου αρχαρίων.

Ενημέρωση του κοινού για γρήγορη, οικονομική και οικολογική μετακίνηση στην πόλη, για την οδική ασφάλεια κ.ά.

Το Πείραμα επιμένει και φέρνει ξανά το Poetry Slam στη Θεσσαλονίκη σε ένα Workshop στις 22 με 25 Σεπτεμβρίου.

Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση από αρχαιολόγο του Μουσείου και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ' Δημοτικού - Α΄ Γυμνασίου.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται έχουν τίτλο: "Τα πρόσωπα του Χρόνου".

Μια συνάντηση παραγωγών, μεταποιητών, χειροτεχνών και συλλογικοτήτων, στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και της αλληλέγγυας οικονομίας.

Μια ημερίδα που θα χαρτογραφήσει τη διοργάνωση των Δημητρίων σε σχέση με τα φεστιβάλ πόλεων και θα «φωτίσει» τις εναλλακτικές εκδοχές της.

Παρουσιάσεις για θέματα δημιουργίας start-up, για την καινοτομία στον νομικό χώρο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες, στη βιωσιμότητα κ.α.

Στόχος είναι να φέρει σε επαφή συλλέκτες, πωλητές, αγοραστές, αλλά και όσους επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από τον κόσμο της φωτογραφίας.

Θέμα: Παρουσίαση του έργου του και των βασικών αξόνων της καλλιτεχνικής του έρευνας και πρακτικής.

Μια ειδική διαδρομή στο Σέιχ Σου που απευθύνεται, σε κάθε ποδηλάτη με μια μέτρια φυσική κατάσταση και ένα καλό ποδήλατο ανωμάλου δρόμου.

loading