Διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

15 μέρες αφιερωμένες στη street κουλτούρα, 15 μέρες γεμάτες skate, μουσική, ημερίδες, προβολές και πολλά άλλα!

Στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα στηθεί bazaar με ευκαιρίες για δώρα, έργα καλλιτεχνών σε προσιτές τιμές και λαχειοφόρος αγορά.

Μία αναδρομή στο συγκεκριμένο καλλιτεχνικό κίνημα, οι απαρχές του οποίου βρίσκονται στην Ιταλία, των τελών του 19ου αιώνα.

Στην Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, της σοβαρότερης μορφής απαξίωσης της γυναικείας αξιοπρέπειας.

Ένα σύντομο οδοιπορικό, εκ των έσω, στην ιστορία της πιο φημισμένης αστικής περιοχής της Πόλης, στο πολυπολιτισμικό Πέρα.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Ιανό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές και αντίγραφα νυφικών από τη Μακεδονία, τη Θράκη, κ.α.

Ομιλία με τον Δρ. Ντέβιν Ναάρ, επίκουρο καθηγητή της έδρας εβραϊκών σπουδών Marsha και Jay Glazer.

Τάσεις και ρεύματα της μουσικολογικής έρευνας, ιδιαιτερότητες της μουσικολογικής έρευνας στην Ελλάδα κ.ά.

Λογοτεχνική βραδιά με το συγγραφέα Δημόκριτο Τσουκάπα διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου.

Στόχος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων σε θέματα της σύγχρονης μουσικής έκφρασης, με έμφαση στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργικότητα.

Την όλη διοργάνωση και φέτος, θα πλαισιώνει και πλήθος εργαστηρίων, αλλά και ομιλίες με σχετικές θεματικές.

Στόχος των μαθημάτων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής τέχνης στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

Ο Ian Rankin θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Τζον Ρέμπους.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Ιανό.

Η κορυφαία οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, θα φέρει κοντά μας τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, καθώς και αρκετούς Κύπριους οινοποιούς.

Φωτογραφίες, εικόνες και αρχειακό υλικό της περιόδου 1860-1912, από την ιδιωτική συλλογή του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Η "περιήγηση" καλύπτει την χρονική περίοδο από τον 8ο αιώνα π. Χ. έως και τον 20ό αιώνα μ. Χ. Διδάσκει η Μαρία Μπαλτατζή.

loading