Διάφορες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Χρυσόγονος, Άρης Καζάκος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Άγγελος Σιδεράτος, σκηνοθέτης και εκδότης.

"Το απολεσθέν διαβατήριο του Ζέμπαλντ", της κας Τέτας Μακρή, με ομιλητές τον κ. Πέτρο Μαρτινίδη και τον κ. Γιώργο Αλισάνογλου.

Ο Άγνωστος Ελληνικός Κινηματογράφος: Νέες Χαρτογραφήσεις, Νέοι Πρωταγωνιστές, Νέες Διερευνήσεις του Παρελθόντος (1945-1967).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευλαμπία Τσιρελή, συγγραφέας, Ιωάννης Πλεξίδας, υπεύθυνος των εκδόσεων λογείον και ο συγγραφέας.

Με σκοπό οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν τον εσωτερικό παρατηρητή, μέσα από τεχνικές αυτοπαρατήρησης, οραματισμού, minfulness, διαλογισμό.

Την ημέρα θα ντύσουν μουσικά γνωστοί dj με hip-hop και funk-soul μουσικές.

Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, με άξονα την πολιτισμική, κοινωνική και επιχειρηματική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ένα οδοιπορικό, το οποίο θα περιλαμβάνει αφήγηση, θεατρική αναπαράσταση, μουσικά δρώμενα και μικρές προβολές.

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους από 2 έως 5 Ιουνίου 2015.

Συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές της χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία συζητούν για τη μετανάστευση εν μέσω της κρίσης.

Με έμφαση σε επώνυμα έργα Ελληνικής Τέχνης και εξαιρετικές αντίκες, θα λάβει χώρα η δημοπρασία του Myrό Antiques House.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Δώρα Φώτου και Δημήτρης Σκεύης.

Ένα ζωντανό παιχνίδι ρόλων με στοιχεία δραματοποίησης και πρωτότυπα σενάρια, βασισμένα στην αστυνομική λογοτεχνία.

34o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, στην παραλία Λευκού Πύργου - Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Ημερίδα με θέμα τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ώστε οι εκπαιδευόμενοι να δρουν χρησιμοποιώντας την ξένη γλώσσα.

Θα συγκεντρωθούν και θα πωληθούν βιβλία ενηλίκων και παιδιών, ρούχα σε καλή κατάσταση, μπιμπελό, παιχνίδια, κοσμήματα, πίνακες, κ.α.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ σκοπό έχει να αγκαλιάσει μια σειρά δράσεων που αφορούν στην «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση».

Η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου θα μιλήσει για τη Μονή των Παλιών Ασημιών ως πηγή έμπνευσης και θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία της.

loading