Παιδικές εκδηλώσεις στην Αθηνα

Για να δείτε μόνο τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για συγκεκριμένη ημέρα, επιλέξτε την στο ημερολόγιο που βρίσκεται αριστερά.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Ιανό.

Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού (από 5 έως 12 ετών).

Η εικαστικός-παιδαγωγός τέχνης Έφη Φουρίκη προσκαλεί τα παιδιά σ' ένα κύκλο δημιουργίας.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των πουλιών.

Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Θα αφηγηθεί τα παραμύθια: "Της Μοίρας το Χρυσό Δαχτυλίδι" και "Σαν τα παλιά τα παραμύθια" στις 7 και 10 Μαΐου αντίστοιχα.

Παραστάσεις για ενήλικο κοινό και για παιδιά και προβολή ταινιών.

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, με έντονη συμμετοχή των παιδιών με κεντρικό άξονα την γνωριμία με τα χρώματα, το σώμα και την κίνηση.

Έκθεση (εικαστική και επιστημονική) και σειρά εκδηλώσεων, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων στους χώρους και στον κήπο του Μουσείου.

Βλέποντας έργα-σταθμούς της Σύγχρονης Τέχνης, τα παιδιά συζητούν και αναλύουν πώς κάθε καλλιτέχνης επηρεάζεται από τους προηγούμενους.

Εργαστήρια για παιδιά από την ηλικία των δύο ετών και άνω.

Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους Antonio Vivaldi και Wolfgang Amadeus Mozart και θα σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για τη μουσική.

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς φίλους του Δήμου Βύρωνα δίνει για 30η χρονιά το Παιδικό - Νεανικό Φεστιβάλ της πόλης.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της προσχολικής ηλικίας του αναλυτικού σχολικού προγράμματος.

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών από τη Φωτεινή Παπασωτηρίου και την Ιωάννα Ταγάρα .

Πρόγραμμα WeDo για μικρότερα παιδιά: Αρχάριοι & προχωρημένοι καθώς και Πρόγραμμα «Mindstorms» για μεγαλύτερα παιδιά.

Η γλώσσα του παιδιού είναι το παιγνίδι. Ας παίξουμε λοιπόν με τη γλώσσα. Για παιδιά από 8 ως 12 ετών.  Γλώσσα: Ισπανικά.

Οι μαθητές θα ακούσουν ιστορίες για πραγματικές ή φανταστικές πολιτείες και θα δημιουργήσουν τις δικές τους πήλινες πολιτείες.

"Ο γύρος του κόσμου... σε 80 λεπτά" είναι μια γνωριμία των παιδιών με διαφορετικά, μουσικά ιδιώματα μέσα από μία γεωγραφική περιήγηση.

loading