Παιδικές εκδηλώσεις στην Αθηνα

Για να δείτε μόνο τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για συγκεκριμένη ημέρα, επιλέξτε την στο ημερολόγιο που βρίσκεται αριστερά.

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο στη διαφορετικότητα, υπογραμμίζοντας την αξία της ετερότητας και της ατομικότητας. Σκηνοθεσία: Τ. Τζαμαργιάς.

Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο!

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών θεματικό πάρκο εγκαθίσταται στην Τεχνόπολη, μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη...αυτοπροσώπως.

Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες ανακαλύπτουν την ιστορία του φωτός και την σχέση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας με τα Χριστούγεννα.

Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Ουζουνίδου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης κ.ά. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.

Με περισσότερα από 40 παιχνίδια, χειμερινά σπορ για μικρούς και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, κ.α.

Αφηγηματικές περιπλανήσεις εμπνευσμένες από τους χρωστήρες των περιοδικών εκθέσεων και διανθισμένες με βιώματα αλλοτινών καιρών.

Μια παράσταση για εφήβους σε θεατρική μεταφορά της Χρύσας Σπηλιώτη. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μάριζας, Χρύσα Σπηλιώτη.

Ευφάνταστο, σύγχρονο παραμύθι για το θάρρος, την αντιμετώπιση των φόβων, τη δύναμη της θέλησης, το κυνήγι των ονείρων και στόχων μας.

Πορεία μέσα από μονοπάτια σε μία διαδρομή, που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά (9 ετών και άνω).

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία παραγωγής μίας ταινίας μικρού μήκους χαμηλού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για δύο προγράμματα με βάση την αφήγηση μιας ιστορίας αλλά και την ταυτόχρονη εξοικείωση των παιδιών με την ποιητική φόρμα.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας αφηγείται μουσικά το παραμύθι του Χιονάνθρωπου, με τη μουσική που έγραψε ο Howard Blake.

Εισηγήτρια: Μαρία Μαλλούχοτ (Ηθοποιός - Θεατρολόγος). Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και άνω.

Ο Μπρίλης, ένα ξεχωριστό αστέρι του ουρανού, που γεννήθηκε χωρίς τη μία του αχτίδα, αποφασίζει να επισκεφτεί τη Γη.

Ένα έργο με αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό μήνυμα, που τάσσεται κατά των διακρίσεων και υπέρ της αποδοχής του διαφορετικού.

Μια παράσταση, στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που συνδυάζει τη μαγεία του Θεάτρου Σκιών σε συνδυασμό με το παιδικό θέατρο.

Ένα αλληγορικό, πολιτικό παραμύθι ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Μία παράσταση για παιδιά 8-14 ετών.

Τα παιδιά συναντούν τα πουλιά μέσα από ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των πουλιών με όχημα το παιχνίδι και την εξερεύνηση.

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια.

loading