Διάφορες εκδηλώσεις στην Αθηνα

Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών σε μια τριήμερη γιορτή.

Διακεκριμένοι επιστήμονες θα προσεγγίσουν τις αντιλήψεις περί χρόνου στην ύστερη Αρχαιότητα και στους Βυζαντινούς χρόνους.

Με ένα πανόραμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 14 κεντρικά σημεία, οι "Ημέρες Θάλασσας" μας καλούν να "Πάμε Πειραιά!".

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση & συναυλία. Επιμέλεια αφιερώματος: Σ. Μεράκου, Β. Βράκα. Επιστημονική σύμβουλος: Β. Χριστοπούλου.

Στη διάρκεια του αφιερώματος οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και συναυλία με έργα του Σισιλιάνου.

Ομιλητές: Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχοθεραπευτής-Ψυχίατρος και Βέρα Αθανασίου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια.

Με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των αδόμητων χώρων για την άγρια ζωή και της συμβολής τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πορεία μέσα από μονοπάτια, σε μία διαδρομή που μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι με μικρή εμπειρία και παιδιά (9 ετών και άνω).

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση του Aodán McCardle, performances, ποίηση, video art, σεμινάριο και ραδιοφωνικές εκπομπές.

21 νέοι ποιητές και ποιήτριες διαβάζουν στο Θέατρο Άττις ποιήματά τους. Ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης επιμελείται τον μαραθώνιο ποίησης.

Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Δρ. Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα με θέμα: «Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες: 29 Μαΐου 1453».

"Σχέσεις: Αυτή η μεγάλη μου πρόκληση" με την Μαρία Καλαϊτζή, Ψυχοθεραπεύτρια-Ψυχοδραματίστρια.

Παραμύθια από Γαλλία, Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με συνοδεία το τραγούδι και τη μουσική από το γιουκαλίλι του αφηγητή.

11 συνθέτες συναντούν 15 χορογράφους και το αποτέλεσμα είναι 11 νέα κομμάτια μουσικής και κίνησης.

Ένα συνέδριο που προσφέρει στους φοιτητές, μια εμπειρία συμμετοχής σε μια επιστημονική συνάντηση στα πρότυπα διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων.

Θα εκτεθεί σπάνιο φιλοτελικό υλικό: επιστολικά δελτάρια εποχής, κάρτες, φάκελοι, γραμματόσημα, ναυτιλιακές σφραγίδες, κ.α.

Η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας φιλοξενεί εξώφυλλα δίσκων δημιουργημένα από Έλληνες σχεδιαστές, στην έκθεση που διοργανώνει στο Ρομάντσο.

Εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου παρουσιάζουν ομιλίες και workshops. Ομιλητές: Χ. Ταραντίλης, Γ. Νικολετάκης κ.ά.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monopoly στο Μακάο της Κίνας στις 7-9 Σεπτεμβρίου.

Με ανοικτή συζήτηση, bar οικονομικής ενίσχυσης, παρουσίαση της "Άπατρις" καθώς και θεατρική παράσταση από την ομάδα "Τσιριτσάντσουλες".

loading