Διάφορες εκδηλώσεις στην Αθηνα

Μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των συναντήσεων στο cafe του Ιανού.

Ομιλητές:  Conor Gearty, Καθηγητής του Ινστιτούτου Δημοσίων Υποθέσεων, Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρουσιάζονται τα βιβλία των εκδόσεων, φωτογραφίες και χειρόγραφα των συγγραφέων, φωτογραφίες της Ελλάδας του 1930 κ.ά.

Οι καθ. Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών, Μ. Ευθυμίου και Ε. Χατζηβασιλείου θα προσφέρουν ένα ανοικτό μάθημα ιστορίας.

Ομιλητές: Άγγελος Δελής-σκηνογράφος. Χαρά Γιαμπουράνη-designer ρούχο-κόσμημα.

Το κοινό θα διαλέξει ανάμεσα σε μία πλούσια συλλογή βιβλίων, αφισών και καρτών,.

Διδάσκοντες: Marta Silvia Dios Sanz (φιλ. Παν/μίου Αθηνών & μεταφράστρια) & Marcos Guillermo Breuer (Δόκτωρ Φιλ. Παν/μίου Ντίσελντορφ).

Οι εκδηλώσεις αποτελούν αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του σπουδαίου Φινλανδού συνθέτη για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Έργα γνωστά μόνο από τη βιβλιογραφία, αφανή έως σήμερα, καθώς και επιλεγμένο υλικό από τη δουλειά του Α. Τάσσου στις γραφικές τέχνες.

Θα μιλήσουν: Σ. Καργάκος, συγγραφέας, Γ. Κοντογιώργης, πρ. πρύτανης Παντείου Παν/μίου, Μ. Μερακλής, καθ. Λαογραφίας και ο συγγραφέας.

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα μας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή γιορτή για..να αγκαλιάσουμε τη μαγεία του... να είσαι διαφορετικός.

Οι εκδόσεις Διόπτρα και η Εναλλακτική Δράση μας προσκαλούν σε ένα βιωματικό σεμινάριο-παρουσίαση του βιβλίου της Ιουλίας Πιτσούλη.

Στόχος είναι η προβολή και προώθηση του ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Παρουσιάζει το νέο καλλιτεχνικό της Πρόγραμμα 2015-2016, αλλά και το νέο της εγχείρημα στο χώρο των μουσικών εκδόσεων CD και βιβλίων.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των ημερίδων, συζητήσεων, αφιερωμάτων στον Ιανό.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα από τους νέους του Ιδρύματος.

Σεμινάρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο PassPort ART, με τη Δρα Αμαλία Παπαϊωάννου και τη Δρα Μαρία Αθανασέκου, Ιστορικούς Τέχνης.

Θα δοκιμάσετε, θα συγκρίνετε, αλλά και θα αγοράσετε επί τόπου τα προϊόντα που επιθυμείτε για να στολίσετε τα γιορτινά τραπέζια σας.

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων και των υπογραφών βιβλίων, στον Ιανό.

loading