Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Κώστας Χρυσόγονος, Άρης Καζάκος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Άγγελος Σιδεράτος, σκηνοθέτης και εκδότης.

"Το απολεσθέν διαβατήριο του Ζέμπαλντ", της κας Τέτας Μακρή, με ομιλητές τον κ. Πέτρο Μαρτινίδη και τον κ. Γιώργο Αλισάνογλου.

Έκθεση από μία ομάδα μαθητών από το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη και ένα σχολείο ειδικής αγωγής στο Πανόραμα.

Μουσικό Δρώμενο από τη Χορωδία “ΚΑΤΑΦΥΓΗ” του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της κ. Ρ. Ελευθεριάδου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ευλαμπία Τσιρελή, συγγραφέας, Ιωάννης Πλεξίδας, υπεύθυνος των εκδόσεων λογείον και ο συγγραφέας.

Θα εκτεθούν εκδόσεις που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της χαρακτικής τέχνης του Δημήτρη Γαλάνη στην εικονογράφηση βιβλίων.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με άφθονο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και εφημερίδες της εποχής.

Έργα των: Αλέξη Ακριθάκη, Νίκου Αλεξίου, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Όπυς Ζούνη, Δημήτρη Κοντού, Δημήτρη Μυταρά, Γιάννη Τσαρούχη, κ.α.

Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, με άξονα την πολιτισμική, κοινωνική και επιχειρηματική ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.

Το περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου, αποτελεί βασικό πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

16 έργα δουλεμένα με εκολίνες και σινική μελάνι σε χαρτί διαφόρων διαστάσεων.

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου πολιτιστικού προγράμματος «Things from Belgium».

Ένα οδοιπορικό, το οποίο θα περιλαμβάνει αφήγηση, θεατρική αναπαράσταση, μουσικά δρώμενα και μικρές προβολές.

Δέκα φωτογράφοι εμπνέονται και απαθανατίζουν με το φακό τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας.

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους από 2 έως 5 Ιουνίου 2015.

Το 29ο Φεστιβάλ Μαθητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 23 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.

Συγγραφείς από την Ελλάδα, τις γειτονικές της χώρες της Μεσογείου και τη Γερμανία συζητούν για τη μετανάστευση εν μέσω της κρίσης.

loading