Δωρεάν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονικη

Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Πως θα κάνουμε τη ζωή μας ένα Θαύμα!» με αφορμή το βιβλίο του "Μια Ζωή Γεμάτη Φως".

H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «Άθως, Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013.

Συναυλία αφιερωμένη στους συνταξιούχους μουσικούς της, θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ομαδική έκθεση 34 νέων καλλιτεχνών, απόφοιτων και τελειόφοιτων Σχολών Καλών Τεχνών.

Συμμετέχουν: τριάντα πέντε καταξιωμένοι, νεότεροι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Μέσα από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που εκτίθενται, διατρέχει κανείς εποπτικά την ελληνική ιστορία.

Μία σύνθεση τραγωδιών των Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους θεατές πάνω στα δεινά του πολέμου.

Μια εναλλακτική "πράσινη" γιορτή, διοργανώνεται, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις και δίκτυα.

Μέσα σε μια μικρή γιορτή με μουσική, κατασκευές και face painting η Παραμυθούπολη καλωσορίζει τους μικρούς φίλους της.

Πρόκειται για μια έκθεση θεατρικών κοστουμιών, σκηνογραφικών και ενδυματολογικών κατασκευών από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

Μέσα από επιλεγμένα έργα των δημιουργών, θα γίνει συζήτηση για τις ενέργειες των ανθρώπων που οδηγούν τόπους γεμάτους ζωή στην καταστροφή.

Έργα του Βλάση Κανιάρη, καθώς και τριών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, των Δημήτρη Λάμπρου, Ελευθερίας Στόικου και Στρατή Ταυλαρίδη.

Η Θεσσαλονίκη, Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 φιλοξενεί το Run Thessaloniki II φέτος κάτω από το έμβλημα της πόλεως, το Λευκό Πύργο.

Συναυλία - αφιέρωμα σε δύο σπουδαίες πιανίστριες της Θεσσαλονίκης, τη Margarita Gelbart και τη Βάσω Δεβετζή.

Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει τις ενότητες: οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανακοπή, αλυσίδα επιβίωσης, κ.α.

Τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας.

Το Becel pro-activ γιορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και διοργανώνει πεζοπορία "Ας περπατήσουμε με την καρδιά μας".

Μια ιδιαίτερα σημαντική, για τον Ελληνικό Εικαστικό Χώρο, έκθεση έργων ακουαρέλας, δημιουργοί των οποίων είναι εξέχοντες καλλιτέχνες.

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο "Εγώ και η αδερφή μου" της Λίνας Σωτηροπούλου, με την εμψυχώτρια Ζωή Λύρα. Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.

Τα μαθήματα, θα παραδίδουν οι εθελοντές καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, Γεώργιος Κωστόπουλος, Peter Lupini και Ιωάννης Μπιλιώνης.

loading