Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθηνα

Η Κ. Παπαζήση αφιερώνει την εικαστική της πρόταση στο Σώμα και την Πόλη. Το φωτογραφικό κολάζ και η ζωγραφική είναι τα βασικά της εργαλεία.

Συμμετέχουν πάνω από 30 καλλιτέχνες με ζωγραφική, γλυπτική, performance, video art, αρχιτεκτονικές και ηχητικές εγκαταστάσεις.

Εκθέτουν οι: Λευτέρης Γιακουμάκης, Ειρήνη Δαπουλάκη, Δημήτρης Θεοδόσης, Mιχάλης Ηλιού, Λεωνίδας Καμπούρογλου, Μυρσίνη Μανέτα κ.ά.

Οι βραβευμένες ταινίες του Δεύτερου Φεστιβάλ θα προβληθούν στον κινηματογράφο τέχνης Αλκυονίς.

Τριήμερο εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν οι οργανώσεις Κέντρο Ζωής, PRAKSIS και Θετική Φωνή, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Μια διαφορετική έκθεση που προβάλλει την τέχνη του χειροποίητου ανοίγει για το κοινό στις 28 Νοεμβρίου στο DUDU Loft στο Μεταξουργείο.

Διάλεξη της L. Dethiville, ψυχαναλύτριας: Η νεωτερικότητα του Winnicott - Η συμβολή του μεταβατικού χώρου στη δόμηση του κοινωνικού χώρου.

Το έργο διακρίθηκε σε διαγωνισμό συγγραφής παιδικού βιβλίου και δραματοποιήθηκε από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Ομίλου Πειραιώς.

Τεχνικό σεμινάριο με θέμα τις παραμέτρους αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".

Συμμετέχουν: Ανδρέας Αγγελιδάκης (Ελλάδα), Ronald Cornelissen (Netherlands), Keith Farquhar (UK), Brian Griffiths (UK), Sophie Jung κ.ά.

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία παραγωγής μίας ταινίας μικρού μήκους χαμηλού προϋπολογισμού.

Έργα ξυλόγλυπτα με βασικό θέμα το καράβι. Τα άχρηστα αντικείμενα, συνθέτουν νέες δημιουργίες, διατηρώντας έτσι το αέναο της ύπαρξής τους.

Τρίπτυχο από έργα φτιαγμένα με την ιδιοσυγκρασιακή τεχνική πλεξίματος κορδονιών που ο καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει σε παλιές δουλειές.

Ελαία, ένα από τα τελευταία παράκτια δάση στην Ελλάδα απειλείται από την ανέγερση 48 παραθεριστικών κατοικιών στο παράκτιο δάσος.

Το concept της έκθεσης είναι φωτογραφίες που έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία με θέματα: πουλιά, δέντρα, λουλούδια, θαλάσσια πλάσματα.

Ο Στέλιος Χουστουλάκης ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία η οποία χαρακτηρίζεται από λήψεις πορτραίτου και καλλιτεχνικού γυμνού.

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, περπατάμε στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, στο μονοπάτι που μας οδηγεί στη χαράδρα της Χούνης.

Το έργο της Ισμήνης Βογιατζόγλου-Σκληρού κινείται στο πεδίο του ρεαλισμού. 

Τα παιδιά συναντούν τα πουλιά μέσα από ένα ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο των πουλιών με όχημα το παιχνίδι και την εξερεύνηση.

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για όλη την οικογένεια.

loading