Δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθηνα

Έκθεση με γελοιογραφίες και σατυρικά σκίτσα του Σ. Χαρίδημου, ρεκλάμες παραστάσεων και χειρόγραφα βιβλία με πρωτότυπα κείμενα παραστάσεων.

Το art & life σας προσφέρει διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Navire" στο studio Μαυρομιχάλη για την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 21:30.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα των μεγάλων συνθετών A. Vivaldi, J. Haydn, J. Mouquet, R. Vaughan-Williams και O. Respighi.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη και ο Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς – Λογοτέχνης, Νίκος Παπαγιαννάκης.

Εισηγητές: C. Morgan, Δ/ντρια Βρετανικής Σχολής Αθηνών, Ε. Βερύκιος, Δ/ντής Ι. Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ν. Βατόπουλος, δημοσιογράφος.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι λάδια σε μουσαμά, ξηρά παστέλ, σινική μελάνη, γραφίτες και υδατοχρώματα σε χαρτί.

Παρουσιάζονται: Η τοιχογραφία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ στο παλαιό Δημαρχείο Αθηνών και η αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας Βόλου.

Η μεσόφωνος Αιμιλία Ράπτη τραγουδά και η Αντιγόνη Γιαννοπούλου ταξιδεύει στα πλήκτρα του Digital Workstation Synthesizer Tyros 5.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Μαζαράκης, Κώστας Θωκταρίδης, Άρης Μπιλάλης, Ιωάννα Ρωμηού.

Την έκθεση διοργανώνει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Μια προσέγγιση στον άνθρωπο και ποιητή Διονύσιο Σολωμό από τη θεατρική ομάδα "Περιπλανώδιες της Κίνησης".

Ο Vincent Besnard ταξιδεύει ακατάπαυστα και είναι σε συνεχή επαφή με τα τοπία της Μεσογείου, της κεντρικής και νότιο-ανατολικής Ευρώπης.

Ζωγραφικά έργα τα οποία απεικονίζουν ανθρώπινες φιγούρες, συχνά αφαιρετικές, στη χρωματική κλίμακα του γκρι, του μαύρου και του κόκκινου.

Την Πέμπτη, 7 Mαΐου στις 8 το βράδυ, η Μαρία Δημητριάδη θα έχει τη χαρά να παρουσιάσει την δουλειά του νέου της συνεργάτη Κώστα Τσικνή.

Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει στο θέμα στο οποίο επικεντρώνεται ο καλλιτέχνης, τον δύσκολο αγώνα της επιστροφής στην Ιθάκη.

Την πρωτότυπη διασκευή επιμελήθηκε ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Γιώργος Σίσκος και παρουσιάζουν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ηλιούπολης.

Στο χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα "Νίκος Δραγούμης, ένας ζωγράφος στη σκιά της ιστορίας".

Επιφανείς δημοσιογράφοι και ειδικοί σχολιάζουν τον αρνητικό ρόλο των κυρίαρχων ΜΜΕ στην ελληνική κρίση.

Με τίτλο "Τα Μονοπάτια του Κεφαλαίου, Δύση και Ανατολή: Κράτη, αγορές και καπιταλισμός".

Μια αυστηρά τυπολογική εργασία πιστή στις αρχές της straight photography με θέμα τις μικρές ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα.

loading