Όλες οι εκθέσεις στην Αθηνα

Το έργο αποτελεί το πρώτο δημόσιο γλυπτό με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση και τις συνέπειες της στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Θα παρουσιαστούν έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά και σε ξύλο.

Ογδόντα συνολικά εικόνες της Αθήνας που ανακάλυψαν και αιχμαλώτισαν με το φωτογραφικό τους φακό οκτώ πωλητές του περιοδικού δρόμου Σχεδία.

Οι φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε δεκαοκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ομαδικών εκθέσεων σε 48 χώρες.

10+1 εικαστικοί καλλιτέχνες και δάσκαλοι σχολιάζουν αιχμηρά, ειρωνεύονται και προκαλούν τη σύγχρονη, πολιτική πραγματικότητα.

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της αγιογράφου Ξανθής Παπαγεωργίου - Λεπενιώτη.

Στην έκθεση συμμετέχουν 40 εικαστικοί καλλιτέχνες με περισσότερα από 50 έργα συνολικά, ζωγραφικά, χαρακτικά, art-books, γλυπτά  κ.ά.

Ο Χαμπίδης, αμετανόητος κάτοικος Αθηνών, διασώζει τα ίχνη των διαδρομών του σχεδιάζοντάς τα με επίπονη τρυφερή ευχέρεια.

Επιλογή φωτογραφιών, με στιγμιότυπα από τη Γουατεμάλα, την Κούβα, την Αιθιοπία, την Ινδία, το Θιβέτ και διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη.

Έκθεση αφιερωμένη σε έργα-σταθμούς στην ιστορία των αμερικανικών comics από τη συλλογή του Cartoon Art Museum.

Η Δημ. Βιβλιοθήκη Α. Παρασκευής Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου, με τον Διαλεκτικό Όμιλο Α. Παρασκευής, παρουσιάζουν τον, Α. Καλογερίδη.

Η επιρροή του ως αρχιτέκτονα, οραματιστή, θεωρητικού και ντιζάινερ, στη σύγχρονη αρχιτεκτονική εκτείνεται σε σχεδόν μισό αιώνα.

Το METApolis μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των Αγγελικής Καστρινέλλη και Τάνιας Πασχάλη.

Οι πρακτικές του περιλαμβάνουν ζωγραφική, γλυπτική και περφόρμανς με καλλιτεχνικές επιρροές από τον χορό, το θέατρο και τη φιλοσοφία.

Το κύριο χαρακτηριστικό των έργων της είναι μια ήπιας μορφής κοινωνική κριτική, διατυπωμένη με κομψότητα και χωρίς ακρότητες.

Έκθεση ύμνος στην αιγαιακή ενδυματολογική παράδοση. Τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Γ. Μετζικώφ. Συμμετέχουν 18 γυναίκες εικαστικοί.

Επιχειρεί την μετάπλαση της ανθρώπινης φιγούρας από την αρμονία του ανθρωπίνου σώματος, στην αίσθηση και την αισθητική του μετάλλου.

Dorothy Iannone, Ingo Swann, Marina Abramović, Dan Colen, Carsten Höller, Paul Laffoley, Camille Henrot, Y.Z. Kami, Borna Sammak.

Μια σειρά από φωτογραφίες που περιστρέφονται γύρω από τα ζητήματα της αγάπης, του πόθου και της λαχτάρας, αλλά και του αισθησιασμού.

Με θέμα της κυρίως τα παιδιά, η καλλιτέχνιδα θέλει να μεταφέρει στο θεατή την ξεγνοιασιά και τη χαρά που προσφέρει το παιδικό παιχνίδι.

loading