Όλες οι εκθέσεις στην Αθηνα

"Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα". Επτά διπλωματικές αποστολές συνεργάστηκαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης.

Η έκθεση πραγματεύεται το σώμα που, με τη ζωγραφική πράξη, μεταπλάθεται σε απτή έκφραση των εσωτερικών ψυχικών διεργασιών.

Μετά από ένα κύκλο αναζητήσεων με το χρώμα, η Ε.Π. επιστρέφει δυναμικά στο Άσπρο-Μαύρο με ανάγλυφες επιφάνειες κι έντονα κοντράστ.

Πρόκειται για έκθεση 22 προτάσεων από φοιτητές της σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ για τα οικοδομικά τετράγωνα που περιβάλλουν το ΚΠΙΣΝ.

Έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους μεταμορφώνουν το αστικό τοπίο, ακόμα κι έναν απλό περίπατο στο δρόμο.

Εκθέτουν μεταξύ άλλων: Γεωργία Μπούνια, Γιάννης Μαρκέτος, Κατερίνα Νταγιάση, Παναγιώτης Βεργίτσης, Σωτήρης Σπανός, Άγγελος Μπουκουβάλας.

Το "Divergent Thinking" έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Είναι ένας τρόπος σκέψης ή μία μέθοδος που "γεννάει" δημιουργικές ιδέες.

Μέρος των πωλήσεων θα διατεθεί για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας για άτομα φορείς του AIDS.

Συμμετέχουν με έργα τους οι: Κ. Βελώνης & Λ. Λυκουριώτη, Φ. Γιαννίση & Ζ. Κοτιώνης, Γ. Γρηγοριάδης, Γ. Γυπαράκης, Θ. Ιωαννίδου, κ.ά.

Έργα που εστιάζουν στην εξέλιξη της ανθρώπινης ταυτότητας μέσω των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Στα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 7 μ.μ. – 10 μ.μ., θα παίξει πιάνο η Ιωάννα Πρίφτη.

Νέα έργα όπου οι έννοιες του design, του χειροτεχνήματος και του γλυπτού συμβάλλουν στη δημιουργία υβριδικών αντικειμένων.

Τη δεύτερη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η Ντέμη Κάια, με τίτλο «The Heart Wants What it Wants», Το μαύρο μουσείο της Ντέμης Κάια.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Αγιοστρατήτης, Χριστίνα Βάλη, Γιώτα Βαρδάλου, Αλέξανδρος Γάζης, Νάντια Δρούλια, Μαρία Θεοφαλογιάννη κ.ά.

Οι εικόνες εμπνέονται από το αλληγορικό φως της πνευματικότητας, που συναντάμε στην ρομαντική τοπιογραφία και στη ζωγραφική του Μπαρόκ.

Το ταξίδι στον χρόνο: Ρουμάνικος Λαός, που μετά την πτώση του κομμουνισμού, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα, σε Ανατολή και Δύση.

Επίκεντρο η οικονομία ως τεχνική διακυβέρνησης των κοινωνιών και η βιοπολιτική ως μηχανισμός συμπερίληψης ή εξαίρεσης και αποκλεισμού.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σχέδια, κατασκευές και ζωγραφικά έργα.

Στην έκθεση αυτή η Γεγησιάν εκθέτει μέρος της δουλειάς της από τη Βενετία με τίτλο "A Small Guide to the Invisible Seas".

Πρόκειται για την τέταρτη ατομική του έκθεση όπου θα παρουσιαστούν μια σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία πέντε χρόνια.

loading