Όλες οι εκθέσεις στην Αθηνα

Εκθέτουν οι: Ν. Ανδρικόπουλος (1953-2010), Δ. Αποστολός, Β. Γεώργας, Ν. Δημολίτσας, Δ. Κεχρής, Γ. Μάρης, Α. Μηλού, Γ. Ούτας, κ.α.

Η εικαστικός αποτυπώνει με μελάνι σε μικρό λευκό καμβά το ''ταξίδι" όπως το αντιλαμβάνεται.

Γλυπτά, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, βίντεο, έργα που το καθένα μόνο του αλλά και στο σύνολό τους, αποπνέουν μια έντονη αίσθηση υλικότητας.

Έργα τους εκθέτουν μεταξύ άλλων οι: Μιχάλης Οικονόμου, Βάλιας Σεμερτζίδης, Πολύκλειτος Ρέγκος, Σωτήρης Σόρογκας, Αλέκος Φασιανός.

Έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

"apodyopsis" είναι η διάθεση που γίνεται σχέδιο, το σχέδιο που γίνεται αμέτρητα μικρά κομμάτια κομμένα με ψαλίδι και υπομονή.

Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο με βασικό άξονα το χαρτί, το χρώμα, τον κόσμο και τη ζωή, από τον ζωγράφο και γραφίστα Έλπιφο.

Έργα μεσαίων διαστάσεων ζωγραφισμένα με αυγοτέμπερα σε καμβά. Τα θέματα που απασχολούν την καλλιτέχνη, είναι το αστικό τοπίο.

Ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα κοσμήματα και κατασκευές σύγχρονων σχεδιαστών.

Παραστατικά στοιχεία και σχηματικές φιγούρες, δοσμένες με ποικιλόμορφα σχήματα, που αναβλύζουν από το υποσυνείδητο και αποτελούν μια ολότητα.

Η ανεξάρτητη προοπτική και η δημιουργική στάση των καλλιτεχνών είναι οι λόγοι που τους έφεραν σε αυτή την 1η έκθεση τους στην Ευρώπη.

CHEAPART Resident, ένα πρόγραμμα υποστήριξης και προώθησης της σύγχρονης τέχνης μέσα από καλλιτεχνικές ομάδες, και επιμελητικές ενέργειες.

Η Eleni Marneri galerie παρουσιάζει την νέα συλλογή κεραμικών αντικειμένων της ζωγράφου και κεραμίστριας Κατερίνας Γιάννακα.

Τα έργα που θα παρουσιασθούν στην έκθεση αυτή έχουν ως κεντρικό άξονα την ερμηνεία του αρχαιοελληνικού μύθου του Μινώταυρου.

Ζωγραφικοί πίνακες, βίντεο, μια εγκατάσταση και φωτογραφίες της ιδίας με καπέλα εμπνευσμένα από κράνη των διαδηλωτών της Αραβικής Άνοιξης.

Πρόκειται για δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις που συνομιλούν μεταξύ τους.

Τα έργα που εκτίθενται έχουν εμπνευστεί από τον ελληνικό πολιτισμό, το πάθος της για τη θάλασσα, το χρώμα, το φως και τη μεσογειακή ζωή.

Στην έκθεση "Λευκές Οπές" θα παρουσιάσει έξι ζωγραφικά έργα, παρουσιάζοντας την εξέλιξη και αλληλεπίδραση των δύο θεματικών.

Εκθέτουν οι: Άλας Λάμπρος, Βενιός Μάρκος, Βαμβατήρα Μάγδα, Δικέφαλος Κώστας, Μουστάκας Βαγγέλης, Βαρβάρα Μάρθα Ταλαιπώρου κ.α.

Μία ενότητα έργων, όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον "Μυστικό Δείπνο" του, με όποια μορφή επέλεξε, δίδοντας διαφορετικό διάσταση.

loading