Όλες οι εκθέσεις στην Αθηνα

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση & συναυλία. Επιμέλεια αφιερώματος: Σ. Μεράκου, Β. Βράκα. Επιστημονική σύμβουλος: Β. Χριστοπούλου.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Athens Photo Festival. Εκθέτουν: Julia Borissova, Amy Friend, Julien Mauve, Ελένη Τσαμαδιά, κ.ά.

Ο καλλιτέχνης έχει κατορθώσει να συνδυάσει στο φωτογραφικό έργο του την τεκμηρίωση με την αισθητική.

Μία έκθεση, των παιδιών που παρακολούθησαν τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα.

Ένα σκηνικό που θα μπορούσε να ανήκει σε ένα ιδιωτικό χώρο, παρακινεί τον θεατή να διαβάσει τις φράσεις-κείμενα πάνω στα κομμάτια χαρτιού.

Η γκαλερί alma εγκαινιάζει τον καινούργιο της χώρο στην πόλη της Αθήνας με μια έκθεση ζωγραφικής του Κλεομένη Κωστόπουλου στις 28 Μαϊου.

Γλυπτά - εικόνες ανθρώπων οικείων του καλλιτέχνη, εκ του συνόλου των προσώπων, των συνιστώντων τον εσώτερο κόσμο, μέσα στον οποίο διαβίει.

Hemlock = κώνειο,  τιτλοφορείται η τελευταία δουλειά του Δημήτρη Ανδρεάδη ο οποίος παρουσιάζει την πέμπτη ατομική του έκθεση στη γκαλερί.

Προσεγγίζοντας τη ζωγραφική μέσα από τα περιθώρια της, αυτή είναι η ουσία αυτής της έκθεσης.

Έκθεση των Ν. Γιαξή, Π. Μώρη, Γ. Παπαδόπουλου, Ά. Πλέσσα, Σ. Σωκράτους και Μ. Χασάπη, υποψηφίων για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2015.

Ο Corona Borealis, και ο μύθος που τον συνοδεύει, αποτελεί έναν συμβολισμό που η καλλιτέχνιδα συσχετίζει με τους δικούς της "μύθους".

Ιδιότυπα ανατρεπτικά έργα, με αφορμή τη γνωστή μαρμάρινη κεφαλή νεανικής μορφής του 4ου αιώνα π.Χ. από την Τεγέα της Αρκαδίας.

Θα εκτεθούν 29 έργα μικτής τεχνικής της ζωγράφου με θέμα «Τα Λιμάνια μου».

Έργα εμπνευσμένα από τις αλλεπάλληλες ακτοπλοϊκές διαδρομές της ζωγράφου από την Αθήνα προς τα Χανιά και από τα Χανιά προς την Αθήνα.

Στα πλαίσια του 2ου Κύκλου του Προγράμματος Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Προσωπικοτήτων της Τέχνης στην Αθήνα.

Ο NEON και η Whitechapel Gallery παρουσιάζουν έργα 25 καλλιτεχνών, στη δεύτερη μεγάλη συνεργασία τους στην Αθήνα.

Η φωτογραφική ενότητα του Βασίλη Βρεττού αναφέρεται σε "ιστορίες μέσα στις ιστορίες" γνωστών και αγνώστων ηρώων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τρεις εγκαταστάσεις, ένα βίντεο και δύο έργα σε χαρτί.

Μία συνάντηση της φωτογραφίας με τη φιλοσοφία.

Τα έργα του εγείρουν ενστάσεις, που προϋπήρχαν αλλά όμως στην εποχή μας αναδεικνύονται σε ενδόμυχες κραυγές λύτρωσης.

loading