Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονικη

Μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός άντρα... μέχρι τα σαράντα.

Ο Διογένης Δασκάλου, οι Monie & Monie Conniente και ο Στέφανος Τσιτσόπουλος δίνουν το σύνθημα: «Εvery Friday ντύσου και Άιντεϊ!».

Μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας. Από την Ομάδα Θεάτρου ΔΕΝ.

Θα παρουσιαστούν: "Οι γαμπροί της Ευτυχίας", "Ο κατά φαντασίαν ασθενής", "Μία στο καρφί μια στο πέταλο", "Φαύστα.gr".

Μια πολιτική κωμωδία εμπνευσμένη από το έργο του Ντάριο Φο "Κλέψε λιγότερο".

Επί σκηνής δύο performers αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ, ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου.

Μία ξεκαρδιστική, γαλλική, κλασική κοινωνικοπολιτική κωμωδία. Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή.

Ένα έργο του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεία: Ελένη Ουζουνίδου.

Μονόλογοι με τις: Υ. Μανέ, Γ. Φέστα, Ε. Κεχαγιά, Π. Γκιωνάκη, Τ. Δριβάλα, Ε. Ερήμου, Κ. Παπανίκα, Γ. Κηλαηδόνη, Μ. Παπαδημητρίου.

Μια νεανική, θεατρική παράσταση με δύο διαφορετικές προτάσεις.

Η ομάδα Α! ΚΑΤΑΛΑΧΟύ, σε συνεργασία με το ΚΘΕΘ, παρουσιάζει μια γλυκόπικρη κωμωδία με μάσκες και κούκλες. Σκηνοθεσία: Koldobika G. Vío.

Το έργο αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό.

Οι NoVanTheatreGroup παρουσιάζουν μια ανατρεπτική κωμωδία θεάτρου μέσα στο θέατρο, ιχνηλατώντας τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Σαίξπηρ.

Το έργο περιγράφει τα προσωπικά, υπαρξιακά και κοινωνικά αδιέξοδα ορισμένων ανθρώπων της εξουσίας. Σκηνοθεσία: Γιώργος Σφυρίδης.

Μια αλληγορία της σύγχρονης εποχής για τον καταναλωτισμό, τον αποκλεισμό και την αυταπάτη της ασφάλειας. Από την ομάδα CASUALI.

Camerata Contra Tempo υπό την μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο «Stand by the act», κ.α.

Ο Στέλιος Χαρίτος πρωταγωνιστεί σε ένα ουάν μαν σόου και υποδύεται μέσα από δεκάδες μεταμορφώσεις, γνωστές προσωπικότητες της σόουμπιζ.

Παίζουν: Λουκία Κλεώπα, Δήμητρα Μεσιμερλή, Στέργιος Σαραγιώτης, Έλια Χριστοδουλίδου κ.ά. Σκηνοθεσία: Στέργιος Σαραγιώτης.

Ένας σπαραχτικός μονόλογος, μία συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο. Σκηνοθεσία: Β. Βασιλάκης.

Η παράσταση "Εργασία Βάκχες" είναι μια solo performance. Ένας ηθοποιός επί σκηνής αφηγείται τις "Βάκχες" του Ευριπίδη.

loading