Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονικη

Ένα πρόσωπο εισβάλλει σε ένα καφενείο, απευθύνεται στο "ανύπαρκτο" κοινό και διατείνεται πως δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από τη "Φθορά".

Ο ρομαντικός, ιδεαλιστής και εντέλει τραγικός Δον Κιχώτης του Μπουλγκάκοφ παραπέμπει με κωμικοτραγικό τρόπο στα ακυρωμένα όνειρα.

Ο Γιώρ. Νικόπουλος και ο Δημ. Πολίτης, σε χορογραφία του Δημ. Σωτηρίου, αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρθα Καραγιάννη, Ντίνος Σπυρόπουλος κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κωνσταντίνου.

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωταγωνιστούν: Α. Λουδάρος, Τ. Τρύπη, Μ. Μπεγνής, Μ. Μαρίνος, Μ. Παπακωνσταντίνου, κ.α.

Solo θεατρική performance, βασισμένη στη "Μήδεια" του Ευριπίδη, σε διάδραση με ζωντανή, μουσική performance και αυτοσχεδιασμό.

Διανομή: Νίκος Γεωργάκης, Άγης Εμμανουήλ, Ειρήνη Μουρελάτου. Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή.

Το έργο θίγει αξίες όπως η ορθότητα της γνώμης και η αίσθηση του δικαίου. Από τη θεατρική ομάδα Kunst. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας.

Οι ΝόVAN theatre group παρουσιάζουν την κωμωδία "Εις τους πέντε δρόμους", μια μουσική παράσταση πρόζας και ρεμπέτικης μουσικής.

Ανατροπές, εκπλήξεις και αυτοσχεδιασμοί επί σκηνής, συνθέτουν ένα κεφάτο μουσικό δίωρο πρόγραμμα για γερά νεύρα.

Ένας αλλόκοτος θίασος αποφασίζει να διηγηθεί μια ιστορία με τον δικό του τρόπο!

Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νάνσυ Σακελλαρίδου, Βασίλειος Σταθόπουλος κ.ά. Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

Στέλλιος Σταυρίδης, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Χειμώνα, Θοδωρής Κούκρας, Γιώργος Ροντίδης κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.

Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας. Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές, τα εμπόδια, ο χρόνος. Σκην.: Γ. Νεράντζης.

Μια σύγχρονη ιστορία δυο νέων, τους οποίους και παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή της αλλόκοτης γνωριμίας τους. Σκην.: Κ. Ζαχαριάδης.

Τρία ζευγάρια συναντιούνται τρεις παραμονές Χριστουγέννων και αποκαλύπτουν τα κρυφά πάθη και τους φόβους τους. Σκην.: Γ. Παρασκευόπουλος.

Η παράσταση, με οδηγό τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη.

Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Νηλ Σάιμον, ανασκευασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα από τη Μ. Μπαλτατζή.

Τέσσερις γυναίκες μιλούν ασταμάτητα. Για τον εαυτό τους, τις σχέσεις τους, τους άντρες, το παρόν και το μέλλον. Σκηνοθεσία: Ρήγας Γ.

Ο μονόλογος της Μ. Μαγρίζου (βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο το 2006), με τη Στέλλα Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία: Φ. Μακρής, Κ. Τολόγκου.

loading