Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονικη

Βασισμένο στο ηθογράφημα του Κ. Χρηστομάνου "Η Κερένια Κούκλα", σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη από την ομάδα "bijoux de kant".

Δεύτερο Σχεδίασμα με πρόφαση την Ηλέκτρα, την Ιφιγένεια και τον Ορέστη. Δύο Σχέδια του Γιώργου Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή, με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση, μια σύνθεση θεατροποιημένων αποσπασμάτων από κείμενα του Άσιμου, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κορδέλλας.

Σε διασκευή Δέσποινας Σαρόγλου και σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου και Γιώργου Δερνίκα.

Ένα ξεκούρδιστο μιούζικαλ. Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου.

H θεατρική ομάδα "κύκλος ζωής", του κοινωνικού συλλόγου "Δέντρο Ζωής", παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "13".

Λ. Κλεώπα, Μ. Μπουνάτσου, Σ. Σαραγιώτης, Ε. Ε. Φραγγελάκη, Κ. Πείτσης, Μ. Γεωργιάδου. Σκηνοθεσία: Στέργιος Σαραγιώτης.

Οι ήρωες των παραμυθιών ξυπνάνε, βγαίνουν από τις σελίδες του βιβλίου και διηγούνται ο καθένας την προσωπική του ιστορία.

Η ιστορία του Εβραίου γαλατά Τεβιέ, σε σκηνοθεσία Rob Ruggiero. Παίζουν: Γ. Βαλτινός, Ρ. Λουϊζίδου, Μ. Μπεγνής, Μ. Μαρίνος, Ι. Σβιτάιλο κ.ά.

Απίστευτες καταστάσεις γέλιου και καθημερινής τρέλας στη θεότρελη και ξεκαρδιστική κωμωδία καταστάσεων του Δημήτρη Μητρόπουλου.

Θ. Αλευράς, Κ. Καϊκής, Β. Καρατζόγλου, Θ. Μαυρογιώργης, Μ. Νικολάου, Ν. Παπαδομιχελάκης, Α. Πασχάλη. Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα.

Συμμετέχουν οι ομάδες: Πτώση/ Πτήση, Ιουλία Χρηστίδου, Noname, Ναταλία Θεοδωρίδου.

Την πιο "αριστοφανική" κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος.

Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.

Με τους Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Χρυσοστόμου, Άννα Καλαϊτζίδου. Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος.

Το έργο είναι μια δυνατή και άμεση διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική ψευτιά και υποκρισία. Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή.

Δημήτρης Μορφακίδης, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιάννης Πανώριος κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Πάολα Βόγκελ, φέρνει το κοινό αντιμέτωπο με τα όρια της ηθικής. Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη.

Π. Βλάχος, Μ. Γαλιατσάτος, Γ. Ζουγανέλης, Θ. Ισιδώρου, Π. Κατσώλης, Ν. Μαγδαληνός, Λ. Μαλκότσης, Γ. Μπέζος κ.ά. Σκηνοθεσία: Γ. Μπέζος.

loading