Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονικη

Ο ρομαντικός, ιδεαλιστής και εντέλει τραγικός Δον Κιχώτης του Μπουλγκάκοφ παραπέμπει με κωμικοτραγικό τρόπο στα ακυρωμένα όνειρα.

Τρεις γενιές γυναικών φωτογραφίζουν στοιχεία του γυναικείου γίγνεσθαι σε κάθε έκφανση της ζωής και σε σχέση πάντα με το ανδρικό φύλο.

Ο Γιώρ. Νικόπουλος και ο Δημ. Πολίτης, σε χορογραφία του Δημ. Σωτηρίου, αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ.

Solo θεατρική performance, βασισμένη στη "Μήδεια" του Ευριπίδη, σε διάδραση με ζωντανή, μουσική performance και αυτοσχεδιασμό.

Η ομάδα Σχήμα Εκτός Άξονα επιστρέφει στις πειραματικές της αναζητήσεις, μέσα από δύο πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας.

Μουσικοθεατρική παράσταση με φόντο τα γεγονότα της εξέγερσης του Μαΐου του 1968 στο Παρίσι. Σκηνοθεσία: Αστέρης Πελτέκης.

Μία γυναίκα, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας, διηγείται τη ζωή της σε ένα ρομπότ, καθισμένη σε μία αναπηρική καρέκλα.

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει τη σειρά "Νέα Πρόσωπα" με θεατρικές δημιουργίες των τελειοφοίτων του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Διανομή: Νίκος Γεωργάκης, Άγης Εμμανουήλ, Ειρήνη Μουρελάτου. Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή.

Ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα καφέ, μία ημέρα, δέκα γυναίκες, δέκα ιστορίες. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης.

Το έργο θίγει αξίες όπως η ορθότητα της γνώμης και η αίσθηση του δικαίου. Από τη θεατρική ομάδα Kunst. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας.

Οι ΝόVAN theatre group παρουσιάζουν την κωμωδία "Εις τους πέντε δρόμους", μια μουσική παράσταση πρόζας και ρεμπέτικης μουσικής.

Ανατροπές, εκπλήξεις και αυτοσχεδιασμοί επί σκηνής, συνθέτουν ένα κεφάτο μουσικό δίωρο πρόγραμμα για γερά νεύρα.

Το Θέατρο του Άλλοτε αποφάσισε να εργαστεί πάνω στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα".

Ένας αλλόκοτος θίασος αποφασίζει να διηγηθεί μια ιστορία με τον δικό του τρόπο!

Η "Τυφλόμυγα" είναι ένα έργο που πραγματοποιείται στο απόλυτο σκοτάδι. Οι ηθοποιοί παίζουν χωρίς καμιά τεχνική υποστήριξη.

Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νάνσυ Σακελλαρίδου, Βασίλειος Σταθόπουλος κ.ά. Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

Το κείμενο της παράστασης είναι αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Βακαλίδου. Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου.

Στέλλιος Σταυρίδης, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Χειμώνα, Θοδωρής Κούκρας, Γιώργος Ροντίδης κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.

Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας. Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές, τα εμπόδια, ο χρόνος. Σκην.: Γ. Νεράντζης.

loading