Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Ένα σπονδυλωτό έργο που μας ταξιδεύει με επιλεγμένες σκηνές από τα αριστουργήματα της 53χρονης ιστορίας του Μαύρου Θεάτρου Srnec.

Γ. Γαλάτης, Ε. Ζημάλη, Ι. Καλετσάνος, Μ. Κίμωνας, Μ. Κίτσου, Θ.Κούκιος, Σ. Μυρμηγκίδου, Χ. Νίνης κ.ά. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης.

Ένα έργο - φόρο τιμής στον Πειραιά και ειδικότερα στην Τρούμπα. Διασκευή κειμένου - σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης.

Διανομή: Εβελίνα Παπούλια, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Μοθωναίος, Λάμπρος Κτεναβός κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας.

Νέα εκδοχή στην παράσταση του 1997, ένα απαράμιλλης δεξιότητας και αισθητικής θέαμα αλλά και πολιτική πράξη μνήμης και αναστοχασμού.

Ά. Φόνσου, Α. Γκαγκάνης, Γ. Γαρνάβος, Ε. Ροδά, Ά. Κρητικός, Π. Κούσης, Γ. Τσάμης. Σκηνοθεσία: Κώστας Βαγιανός.

6 ηθοποιοί υπό τους ήχους της μουσικής ενός DJ στήνουν ένα ξέφρενο πάρτι για να γιορτάσουν τον θάνατο της λογικής. Από την ομάδα 4Frontal.

Το θέμα της παράστασης είναι η πολιτική απάθεια ως προϊόν της συστημικής βίας και της κρατικής τρομοκράτησης. Σκηνοθεσία: Γ. Κιμούλης.

Πρωτότυπη σειρά με θεατρικά μονόπρακτα που έχουν διάχυτο το κωμικό στοιχείο, ενώ διατηρούν αυτονομία μεταξύ τους.

Μια βουβή κωμωδία με συνοδεία ζωντανής μουσικής, βασισμένη στο ομώνυμο, ινδικό, λαϊκό παραμύθι.

Ειρωνεία, σάτιρα, καυστικότητα και τραγούδια ρετρό από τον σαγηνευτικό κόσμο των καμπαρέ!

Μιούζικαλ δωματίου για πιάνο, φλάουτο και φωνή. Η Χάνελε θα φύγει για τον παράδεισο λίγο πριν σημάνουν Χριστούγεννα. Σκην.: Λ. Καλπαζίδου.

Πέντε νέα ελληνικά θεατρικά κείμενα θα παρουσιαστούν υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου, από σπουδαστές δραματικών σχολών.

H Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων παρουσιάζει για δεύτερη σεζόν το έργο του William Shakespeare "Άμλετ". Σκηνοθεσία: Χ. Θεοδωρίδης.

Μονόλογος. Μια παράσταση μανιφέστο, βασισμένη στον "Ακατανόμαστο" του Σάμιουελ Μπέκετ. Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Αργύρης Πανταζάρας.

Ένα φαινομενικά κωμικό έργο που βρίθει κοινωνικών σχολίων για το πώς μπορεί η παγκόσμια συνωμοσία να σε τσακίσει. Σκην.: Α. Ρεμούνδος.

Οι KOLOΦΩΝ (Ε. Ξανθοπούλου - Δ. Μπαμπίλης) παρουσιάζουν μια documentary-theatre παράσταση με θέμα την ελληνική, θεατρική εκπαίδευση.

Η ομάδα Όπερας & Μιούζικαλ The Right Bullets δημιουργεί ένα κωμικό swing musical υπό τον τίτλο «Αυτό είναι Swing!».

Ένα έργο γυναικών από έναν άντρα συγγραφέα, που κατορθώνει να διεισδύσει στα άδυτα του άλλου φύλου. Από την ομάδα Les Vagues.

Ο Περικλής Αλμπάνης και η Ιουλία Καλογρίδη πρωταγωνιστούν στην παράσταση της Ιουλίας Καλογρίδη.

loading