Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Η νέα παράσταση της Κ. Βρανά, σε 5 προπαραστάσεις λίγο πριν κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο Μelbourne International Comedy Festival.

Περισσότερα από 50 τραγούδια που συνδέονται με την ιστορία της Ελλάδας, σε μια παράσταση όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός, η μουσική.

Μονόλογος, με την Καίτη Παπανίκα. Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης.

Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στη βιογραφία του μεγάλου οραματιστή συνθέτη Franz Schubert.

Η Ομάδα Γέφυρα παρουσιάζει το τελευταίο έργο της Α. Whittington "Χορεύοντας στην ομίχλη", βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Ruth Ellis.

Ένα έργο για τη χαμένη αίσθηση της ζωής, την απουσία της διερώτησης και τη βαθιά απώλεια των διαδρομών. Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης.

Πέντε ηθοποιοί κι ένα πιάνο επί σκηνής. Μία παρέλαση αλλόκοτων ηρώων, που κάτι θυμίζουν στο κοινό.

Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί. Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.

Μια θεατρική μελέτη πάνω στο έργο του ψυχαναλυτή Καρλ Γιούνγκ. Μια τρελή, σουρεαλιστική κωμωδία με στοιχεία του θεάτρου του παραλόγου.

Στη Γαλλία του 2055 μια ομάδα επιστημόνων ξεκινούν πειράματα με στόχο τον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου υπό ένα φασιστικό καθεστώς.

Η παράσταση βασίζεται στο δοκίμιο του Αντονέν Αρτώ «Βαν Γκογκ: ο αυτόχειρας της κοινωνίας». Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη.

Ο ερασιτεχνικός θίασος ενός δήμου επιχειρεί να ανεβάσει το κλασικό αριστούργημα του William Shakespeare “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”.

Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ όπου όλοι οι ύποπτοι είναι ντυμένοι με μαύρο και άσπρο αλλά τα γεγονότα οδηγούν σε αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Η προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου θεατρική παράσταση, “Piaf: Love Letters” ακυρώνεται.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας και η συνθέτις Πηγή Λυκούδη συναντιούνται για πρώτη φορά και παρουσιάζουν «Τα πάθη της αγάπης».

Μια ομάδα κλόουν σηκώνει ένα μεγάλο καθρέφτη για να αντικατοπτριστεί σαρκαστικά η ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα. Ομάδα 6mendary.

Μία διασκευή απ' το "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ. Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσεντούρος.

Οι Λ. Φισφής, Δ. Μακαλιάς, Ζ. Ρούμπος, Γ. Βαγιάτας και Γ. Σαρακατσάνης δημιουργούν από το μηδέν μια κωμική παράσταση αυτοσχεδιασμού.

Σε μετάφραση Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη. Ερμηνεύει η Πέγκυ Τρικαλιώτη.

Το κλασικό αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασκευασμένο για θεατρική σκηνή.

loading