Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Θεατρική Ομάδα Το τέταρτο κουδούνι. Σκηνοθεσία: Το τέταρτο κουδούνι.

Ο  τίτλος αναφέρεται στις διαστάσεις που είχε, σύμφωνα με τη Βίβλο, η Κιβωτός του Νώε: 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος, 30 πήχεις ύψος.

Θεατρική Ομάδα Hack 'n' Slash. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σάββα.

H εταιρία θεάτρου Lamba παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της Γ. Στόιου. Διαδραστική παράσταση για έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το παράλογο.

Η παράσταση δημιουργεί αυτοτελή κωμικά "παίγνια", που στηρίζονται στο θέατρο του σώματος και στις φιγούρες των Φασουλήδων του θεάτρου σκιών.

Το έργο αυτό ανάγει τον θεατή από απλό παρατηρητή σε περφόρμερ, αλλά και παίκτη ενός τρισδιάστατου παιχνιδιού ρόλων.

Μια πρωτοποριακή παράσταση, που δημιούργησε η σκηνοθέτης μαζί με τους ηθοποιούς, μέσα από τη βιωματική διαδικασία της πρόβας.

Μετά τις έξι επιτυχημένες παρουσιάσεις του έργου, ο Δημήτρης Μαυρίκιος επανέρχεται φέτος με την Πάπισσα Ιωάννα σε πληρέστερη μορφή.

Παράσταση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση, από την θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης.

Tο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, σε μια νέα θεατρική σύνθεση. Σκηνοθεσία: Κ. Νταλιάνης. Παίζουν: Β. Γεωργοσόπουλος, Φ. Νταλιάνη, Μ. Κολοκυθά.

Ο Γιώργος Οικονόμου σκηνοθετεί την Ελίνα Ρίζου. Λονδίνο 2012. Οι γυναίκες θα ανέβουν για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό ρινγκ της πυγμαχίας.

Περφόρμανς, που βασίζεται σε κείμενα του Μάριου Ποντίκα, από τις συλλογές πεζογραφημάτων "Ζήτω" και "Κουταμάρες (και μια εξυπνάδα) Ι".

Υβριδική, ηλεκτρονική όπερα. Μια σύνθεση στίχων από τις τραγωδίες του Ρακίνα Ανδρομάχη, Φαίδρα και Βερενίκη. Σκηνοθεσία: Ε. Πολιτοπούλου.

Θεατρική Ομάδα Μίνιμαλ. Κείμενο/Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσιμίρης.

Παράσταση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση, από την θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες. Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης.

Συμμετέχουν: Τζένη Κοσμίδου, ομάδες Bourou Bourou, Δεμένοι κόσμοι, Άρδην, Οιπότες του θεάτρου, Svoradov, Γραφείο Ονείρων κ.ά.

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας κ.ά. Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης.

Η παράσταση εστιάζει στις ομοιότητες του μεσοπολέμου με τη σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη.

Μονόλογος. Η παράσταση είναι μια δραματοποίηση επιλεγμένων ποιημάτων του Καβάφη. Θεατρική Ομάδα Δεμένοι Κόσμοι.

Μαρτυρίες-σοκ και οδύσσειες προσφύγων μπολιάζουν τους Πέρσες και τις Ικέτιδες στην παράσταση-ντοκουμέντο "Είμαστε οι Πέρσες!".

loading