Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Μετάφραση: Κ.Χ Μύρης, σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος. Ερμηνεύουν: Kώστας Βουτσάς, Άννα Φόνσου, Τάκης Βαμβακίδης, Στάθης Ψάλτης, κ.ά.

Με την αισχυλική αυτή τραγωδία και έναν θίασο αξιώσεων ο Έκτορας Λυγίζος δοκιμάζει τη δυναμική της ορχήστρας της Επιδαύρου.

O Γιάννης Μποσταντζόγλου πρωταγωνιστεί σε έργο του πατέρα του Μποστ, ερμηνεύοντας το ρόλο της Θρυλικής Μαρίας από τους Πενταγιούς.

Παραστάσεις σε μέγεθος τσέπης με μέγιστη διάρκεια μια ώρα από νέους δημιουργούς.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση.

Ο οργανισμός Altera Pars παρουσιάζει νέες ομάδες και δημιουργούς με σκοπό την ανάδειξη νέων προτάσεων στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι Katayis Teater παρουσιάζουν ένα από τα πιο αφαιρετικά και ολιγοπαιγμένα ιστορικά θεατρικά κείμενα του Σαίξπηρ, το "Βασιλιά Ερρίκο Ε".

Πρόκειται για ένα σπάνιο ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, από τα πιο σημαντικά της λογοτεχνίας μας. Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης.

Παίζουν οι ηθοποιοί και δάσκαλοι της ομάδας Αντώνης Περπινιάς, Μαρίνα Μπακοπούλου μαζί με 40 μέλη της θεατρικής ομάδας.

Γιορτή Τσικουδιάς - Σύλλογος Κρητών, "Η τελετή" Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου, Ηπειρωτών Αντάμωμα.

Θεατρικό έργο της Christine Brückner. Σε σκηνοθεσία των: Barbara Hoffmann - Till Sterzenbach. Ερμηνεία από την ηθοποιό Ευαγγελία Βαλσαμά.

"Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου" του Edward Albee από το «Θε.αμ.α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου.

Η Τζένη Δριβάλα, η γνωστή υψίφωνος, αλλά και ερμηνεύτρια ρόλων του κλασικού θεάτρου, σκηνοθετεί για πρώτη φορά θεατρική παράσταση.

Η Θεατρική ομάδα ΤΕΙ Αθήνας "Το τρίτο κουδούνι" θα παρουσιάσει: "Η θαυμαστή μπαλωματού" του Φ. Γ. Λόρκα & "Η Ψεύτρα" του Ζαν Κοκτώ.

Ο Δημήτρης Μαυρίκιος υπογράφει μια παράσταση εν εξελίξει, βασισμένη στην περίφημη Πάπισσα Ιωάννα (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας της Ρ. Πατεράκη, η οποία είναι βασισμένη στο έργο του Θουκυδίδη. Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη.

Μουσικοχορευτική - θεατρική παράσταση από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη «ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ».

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ελευσίνας - Θεατρική Σκηνή Δήμου Ελευσίνας. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου.

Διασκευή του έργου του Σάμυ Φαγιάντ "Πως να ληστέψετε μία τράπεζα".

loading