Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Ένας ηθοποιός, μια χορεύτρια, μια τραγουδίστρια και ένας μουσικός γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αργεντινής.

Θεατρικό δρώµενο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ποίηση Καβάφη από το Θεατρικό Εργαστήριο Πανεπιστηµίου Κύπρου. Σκηνοθεσία: Μ. Πιερής.

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση με σύγχρονο χαρακτήρα και πολλές πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Σκηνοθεσία: Σ. Πλατιώτη.

Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φάνης Μουρατίδης, Τζένη Θεωνά. Σκηνοθεσία: Σ. Φασουλής.

Με τους ηθοποιούς: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Νίκο Αναγνωστόπουλο, Παναγιώτη Νάτση. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς.

Stand up comedy με τον Σίλα Σεραφείμ, για 3 Σάββατα στο Tin Pan Alley.

Η παράσταση βασίζεται σε μια επιλογή κειμένων από το έργο του Θουκυδίδη. Ερμηνεύει η Άννα Κοκκίνου. Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου.

Μονόπρακτο του Jean Anouilh "Antigone" σε σκηνοθεσία του Marc Paquien, με το θίασο της Comédie - Française.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιώργος Καπινιάρης, Εύα Καρτσάκλα. Σκηνοθεσία: Θωμάς Γκάγκας.

Από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Susan Hill "The Woman in Black" σε θεατρική προσαρμογή του Stephen Mallatratt.

Παράσταση αφήγησης, με συνοδεία μουσικής και φαγητού. Αφήγηση: Ιωάννα Αποστολοπούλου. Μουσική: Μανώλης Παπαγεωργίου.

Ένα αντισυμβατικό και άκρως πολιτικοποιημένο ζωντανό βιντεοπαιχνίδι από την ευρωπαϊκή, πρωτοποριακή ομάδα Rimini Protokol.

Θα παρουσιαστούν έργα που ανεβαίνουν για πρώτη φορά επί σκηνής και άλλα που έχουν ανέβει στο παρελθόν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το έργο πραγματεύεται τις δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ γονιών και τέκνων. Σκην.: Δ. Κομνηνός.

Μια ομάδα ανθρώπων, σύγχρονων τσιρκολάνων - διασκεδαστών του δρόμου, ταξιδεύουν με τη μεταφερόμενη σκηνή τους από πόλη σε πόλη.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη νέων σκηνικών προτάσεων, με άξονα το εκφραστικό σώμα και τη σχέση του με τα σκηνικά αντικείμενα.

Μαύρη, κοινωνική κωμωδία από τη θεατρική ομάδα ΠερίΕργων. Σκηνοθεσία: Νιάχα Ιωάννα.

Κωμωδία για τις δυσκολίες της ζωής. Με τους: Σ. Πούλη, Κ. Αποστολάκη, Σ. Σπαντίδα, Π. Αναστασοπούλου. Σκηνοθεσία Χ. Χατζηπαναγιώτης.

Παίζουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου, Παναγιώτης Μαλακός, Νάντια Τομαζένκο, Μάριος Ράμμος κ.ά. Σκηνοθεσία: Π. Κουρτίδης.

loading