Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωταγωνιστούν: Α. Λουδάρος, Τ. Τρύπη, Μ. Μπεγνής, Μ. Μαρίνος, Α. Αγγέλου, Μ. Παπακωνσταντίνου, κ.α.

Άλκης Κούρκουλος, Δανάη Σκιάδη, Αλέξης Γεωργούλης, Μαρίνα Καλογήρου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής κ.ά. Σκην.: Σ. Χατζάκης.

Μ. Ντενίση, T. Χαλκιάς, Τ. Νούσιας, Χ. Αλεξανιάν, Κ. Κατσούλης, Δ. Μακαλιάς, Κ. Γερονικολού, Μ. Μητρούσης, Κ. Βουτσάς. Σκην.: Μ. Ντενίση.

Έργο - πείραμα που θα οδηγήσει τους χαρακτήρες σε οριακές καταστάσεις και θα τους φανερώσει το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού. Για εφήβους.

Οι Αδέσποτες Σκύλες, μέσα από λόγια ποιητών, αρθρογράφων, επιστημόνων, φτιάχνουν ρίμες δικές τους με οδηγό την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

Παίζουν: Κ. Δανδουλάκη, Α. Αντωνόπουλος, Τ. Κωστής Τ. Ευείδη, Ε. Κρίτα, Π. Καναράκης. Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας.

Η ζωή της Ραραού ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από το φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα "βολέψει" σε συνθήκες ανέχειας.

Η ομάδα χορού flamenco ARROYO NUEVO επαναλαμβάνει το έργο του August Strindberg, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.

Μία παράσταση που θέτει ερωτήματα σημαντικά και απαντάει σε όσα μας φέρνουν αντιμέτωπους με το άλλο φύλο.

Η ομάδα του OLVIO παρουσιάζει τη γνωστότερη φάρσα του Offenbach, μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ.

Ένα έργο που ξεχώρισε στο Edinburgh Fringe Festival 2014 και αφορά στη φτώχεια και τον τρόπο που επηρεάζει τους ανθρώπους.

Η "Σονάτα του Σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου για πρώτη φορά συναντά τον νέο άντρα που χάθηκε... Σκηνοθεσία: Θ. Σιδηράς, Α. Ματθαίου.

Μονόλογος. Ένας άντρας, κατάμονος όσο δε λέγεται, χωρίς λεφτά και δουλειά, αναζητά τη συντροφιά ενός αγνώστου. Από την ομάδα Mag.

Μονόλογος. Το έργο γράφτηκε πρόσφατα, ειδικά για τα σαράντα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο. Ερμηνεύει η Αιμιλία Υψηλάντη.

H Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης παρουσιάζει το έργο των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού.

Το Θέατρο της Ημέρας αφιερώνει τη φετινή, θεατρική του δραστηριότητα στην Ελληνίδα λογοτέχνιδα, παρουσιάζοντας το έργο "Πηνελόπη Δέλτα".

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Μακρής, Δήμος Μυλωνάς, Σαμπρίνα, Ντέσσυ Κουβελογιάννη, Γιώργος Μαυράς, Ζωή Αλουπογιάννη. Σκηνοθεσία: Γ. Μακρής.

Ερμηνεύει η Καλή Δάβρη, γράφει και σκηνοθετεί ο Γιάννης Τσούκας.

Η ομάδα Νοσταλγία παρουσιάζει Σαίξπηρ, κρατώντας μυστικό τον τίτλο του έργου. Σκηνοθεσία: Τώνια Ράλλη.

Έργο καταγγελία των φασιστικών μεθόδων, της βίας, των βασανιστηρίων και της ατιμωρησίας των βασανιστών. Σκηνοθεσία: Κ. Καζάκος.

loading