Τα θέατρα και οι θεατρικές παραστάσεις στην Αθηνα

Ένα ποιητικό έργο, που μιλάει με πικρό χιούμορ για την πνευματική τύφλωση που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας.

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Βίκυ Βολιώτη, Ιωάννα Παππά, Αινείας Τσαμάτης, Κωνσταντίνος Ευστρατίου. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη.

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Ζορμπά, Χάρης Τζωρτζάκης, Ηλιάνα Μαυρομάτη. Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη.

Μία διαθήκη, γραμμένη από το νεκροκρέβατο ενός ευγενούς το 1832, οδηγεί στην πιο συναρπαστική ιστορία μυστηρίου. Σκηνοθεσία: Κ. Ασπιώτης.

Έργο που πραγματεύεται το υποκειμενικό ζήτημα της ευτυχίας. Μία ξεκαρδιστική αλληγορία για τον έρωτα. Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας και η συνθέτις Πηγή Λυκούδη συναντιούνται για πρώτη φορά και παρουσιάζουν «Τα πάθη της αγάπης».

Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα Φεβρουαρίου στο Zp87.

Μία περφόρμανς βασισμένη στην "Ορέστεια" του Αισχύλου και άλλα κείμενα, σε σκηνοθεσία Τ. Κρεβάικα, με τους Β. Βολιώτη και Χ. Σαπουντζή.

Μονόλογος. Σύνθεση βασισμένη στον Αλεξέι Κυρίλοφ, ήρωα του Φ.Ντοστογιέφσκι, από τους "Δαιμονισμένους". Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης.

Το έργο είναι βασισμένο σε δύο μονολόγους της Κωστούλας Μητροπούλου, "Τα παπούτσια" και "Με το νόμο", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα.

Ηθοποιοί: Ράνια Οικονομίδου, Χρύσα Παπά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης.

Η παράσταση βασίζεται στο δοκίμιο του Αντονέν Αρτώ «Βαν Γκογκ: ο αυτόχειρας της κοινωνίας». Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη.

Από 1η Φεβρουαρίου στο Θέατρο Εξ Αρχής, η μαύρη κωμωδία του Χρήστου Ναούμ, σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου.

Η Ομάδα Μύθος και το Superstars παρουσιάζουν την κωμωδία του Αριστοφάνη, σε μετάφραση - διασκευή της Νίκης Τριανταφυλλίδη.

Δύο γυναίκες, μητέρες, σύζυγοι, δύο γυναικεία σώματα, εγκλωβισμένα σε ένα αδιέξοδο παρόν. Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου.

Έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα της Elena Ferrante "I giorni dell’ abbandono". Σκηνοθεσία: Μαρία Τσαρούχα.

Η ομάδα NONSENSE ξαπλώνει στο χειρουργικό τραπέζι τέσσερις περιπτώσεις "ανεπάρκειας" και επιχειρεί την καθοριστική τομή...

Το χοροθέατρο aleajactaest μέσω του "Delirium" προσπαθεί να αποδώσει την αίσθηση των περιστατικών μαζικής υστερίας.

Μια ομάδα κλόουν σηκώνει ένα μεγάλο καθρέφτη για να αντικατοπτριστεί σαρκαστικά η ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα. Ομάδα 6mendary.

Το κλασικό κείμενο του Α.Πούσκιν γίνεται η αφορμή για μία παράσταση-ύμνο στην καλλιτεχνική δημιουργία. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσιάμης.

loading