Περιγραφή
Η Μεσόγειος, με το ιδιαίτερο κλίμα και τη βιοποικιλότητά της, αποτελεί μία περιοχή όπου καλλιεργούνται και καταναλώνονται υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα. Η ελιά, το αμπέλι, τα λαχανικά, τα βότανα, τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν σήμερα τα βασικά υλικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Μέσα από το πρόγραμμα, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, την ιστορία, τη διατροφική τους αξία, τις χρήσεις τους, μαζί με τα μυστικά της παραγωγής και μεταποίησής τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος - ερευνητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος - σύμβουλος βιολογικής γεωργίας Μιχάλης Γκολιομύτης, λέκτορας τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ