Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Θέατρο
-
"Η Μικρή Γοργόνα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Παιδική παράσταση
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
"Η Μικρή Γοργόνα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
0.0
Σύνοψη
Στο μαγικό κόσμο του βυθού, η μικρή Γοργόνα ζει προστατευμένη στο περιβάλλον του παλατιού υπό την καθοδήγηση του πατέρα της, του βασιλιά της θάλασσας και της αυστηρής αλλά πολύ τρυφερής γιαγιάς της!
Ο καιρος της περνάει ευχάριστα παίζοντας με τις μεγαλύτερες αδερφές της, με τα ψάρια, καθώς και με τα υπόλοιπα πλάσματα που ζούν στο βυθό! αυτό όμως που αγαπάει περισσότερο είναι να ακούει από τη γιαγιά της ιστορίες για τον κόσμο των ανθρώπων!
Ο κόσμος των ανθρώπων ειναι απαγορευμένος για τις μικρές Πριγκίπισσες μέχρι να γίνουν 15 χρονών και η μικρή Γοργόνα ανυπομονεί τόσο να τον γνωρίσει......αλλά είναι η μικρότερη από τις έξι! Πρέπει να περιμένει πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να τον δεί από κοντά.

Οταν τελικά ανεβαίνει στην επιφάνεια της θάλασσας, είναι νύχτα και μέσα σ' ένα πλοίο γίνεται ένας χορός, κι εκεί μέσα σ'ένα πλήθος καλοντυμένου κόσμου αντικρίζει το πιο όμορφο πλάσμα που έχει δεί ποτέ της!

Εναν Πρίγκιπα με μεγάλα μαύρα μάτια! Τον ερώτευεται κεραυνοβόλα και πρίν καλά -καλά καταλάβει τι της συμβαίνει ξεσπάει μια τρομερή καταιγίδα και το καράβι γίνεται χίλια κομμάτια.
Η γοργόνα παλεύοντας με τα κύμματα καταφέρνει τελικά να σώσει τον αγαπημένο της αφήνονάς τον σε μία ακροθαλασσιά. Επιστρέφοντας στο βυθό, το μόνο που την ενδιαφέρει πια είναι να ζήσει κοντά στον πρίγκιπά της! Αυτό όμως είναι αδύνατο της λέει η Γιαγιά της, διότι οι άνθρωποι έχουν πόδια ενώ στις γοργόνες το σώμα τους καταλήγει σε ουρά ψαριού!

Αλλωστε οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στις Γοργόνες είναι πάρα πολλές! και η πιο βασική είναι ότι οι άνθρωποι ζούν πολύ λιγότερο από τις Γοργόνες, αλλά μετά αποκτούν αθάνατη ψυχή, οι Γοργόνες ζούν τριακόσια ολόκληρα χρόνια αλλά μετά γίνονται αφρός και νερό.

Ο μόνος τρόπος ν΄αποκτήσει μια Γοργόνα αθάνατη ψυχή είναι κάποιος άντρας να της χαρίσει τη δική του κάνοντας την γυναίκα του! Κι έτσι η Μικρή Γοργόνα παίρνει τη μεγάλη απόφαση να επισκευθεί τη Μάγισσα της θάλασσας για να την κάνει άνθρωπο!
Θα καταφέρει άραγε η Γοργόνα μας να κερδίσει την καρδιά του Πρίγκιπά της και μαζί μ΄αυτήν και αθάνατη ψυχή?
Θα αντέξει τους πόνους των ποδιών της όταν θα περπατάει δίπλα του?
Θα μπορέσει η αγάπη της γι αυτόν να νικήσει τα ξόρκια της Μάγισσας της θάλασσας?

Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, έτσι οι ρόλοι αλλάζουν και τα παιδιά παριστάνουν με το δικό τους τρόπο την
ιστορία που μόλις παρακολούθησαν.

Σκηνοθεσία: Μανδαλά Μαρίνα
Ζωντανή Μουσική & Ήχητική Επένδυση: Δημήτρης Ματός
Εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού: Μανδαλά Σταυρούλα

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 8€
Κρατήσεις Θέσεων στα τηλέφωνα:
210-9954189/6946235821
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επιλέξτε Κατηγορία
Επιλέξτε Ημερομηνία
Επιλέξτε Χώρο
Ταξινόμηση
Φίλτρα
Επικοινωνία Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017