Φίλτρα
Βρέθηκαν 0 εκδηλώσεις
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2017
A
Εκθέσεις
-
Blanka Amezkua ατομική έκθεση "Figuras del Alma" (Φιγούρες της Ψυχής)
Δωρεάν εκθέσεις
Ημερομηνίες
-
Κατηγορίες
Blanka Amezkua ατομική έκθεση "Figuras del Alma" (Φιγούρες της Ψυχής)
0.0
Σύνοψη
Την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, η γκαλερί Art Zone 42 εγκαινιάζει στις 8.00 μ.μ. την ατομική έκθεση "Figuras del Alma" (Φιγούρες της Ψυχής) της εικαστικού Blanka Amezkua.

Η καλλιτέχνης, γεννημένη στο Μεξικό, ζει και δρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αθήνα. Στην καινούργια σειρά των έργων που παρουσιάζει, συνδυάζει επιδέξια τη σύγχρονη τέχνη με την παράδοση. Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ συνεργάστηκε με παραδοσιακούς καλλιτέχνες και τεχνίτες από τρεις διαφορετικές πολιτείες του Μεξικού (Guerrero, Oaxaca και Michoacán), οι οποίες διακρίνονται για τον πολιτισμό και την ιστορία τους. Προβάλλοντας ως πρότυπο μια χαρακτηριστική φόρμα-φιγούρα του σώματός της, οι άνθρωποι, με τους οποίους συνεργάστηκε, φιλοτέχνησαν έργα με παραδοσιακά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνταν από γενιά σε γενιά επί σειρά ετών, ακόμα και κατά την προ-Κολομβιανή περίοδο.

Η ίδια η καλλιτέχνης αναφέρει: "Μέσα από τη συνεργασία μου με αυτούς τους καλλιτέχνες-τεχνίτες, συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα που έχει η παραδοσιακή τέχνη και το φολκλόρ, όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά και οπουδήποτε αλλού. Οι σημασίες που κληροδοτήθηκαν από τη γνώση των προγόνων, δημιουργώντας με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι προ-παππούδες τους, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες εικόνες ή εξιστορώντας την ίδια ιστορία, μοιάζει με μια αιώνια αλυσίδα. Οι ικανότητές τους και το ήθος της δουλειάς τους μου έμαθαν ότι, παρά τις δύσκολες καταστάσεις και αντιξοότητες που διέπουν την πόλη του Μεξικού, αυτά τα προγονικά χέρια συνεχίζουν να υπάρχουν και να δημιουργούν, υπενθυμίζοντας μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός".

Η έκθεση διαρκεί από την Τετάρτη, 23 Ιουλίου έως και την Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014 και από τις 4 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.
Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Φίλτρα
Επιλέξτε Κατηγορία
Επιλέξτε Ημερομηνία
Επιλέξτε Χώρο
Ταξινόμηση
Φίλτρα
Επικοινωνία Όροι χρήσης
©ART&LIFE 2017