ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ

ΡΗΝΙΩ ΜΟΥΡΕΛΟΥ "ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ"

07 Δεκεμβρίου 2010 ... 26 Δεκεμβρίου 2010 | Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης > Ανατολικά προάστια

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στις 19:30, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου) η έκθεση Ζωγραφικής της Ρηνιώς Μουρέλου με τίτλο "Ζωγραφική και Εγκέφαλος".

Η εικαστικός Ρηνιώ Μουρέλου ασχολείται τα τελευταία τριάντα χρόνια με τη σύγχρονη προσέγγιση για την ανθρώπινη σκέψη και αντίληψη.

Η άποψη της καλλιτέχνιδας, την οποία παρουσιάζει από το 1982 στα έργα της, ότι δηλαδή για κάθε ανθρώπινη αίσθηση ή σκέψη λειτουργούν ταυτόχρονα πολλές περιοχές του εγκεφάλου έγινε ευρύτερα γνωστή στο πλατύ κοινό από τους νευροβιολόγους από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Προκειμένου να αποτυπώσει τις ταυτόχρονες λειτουργίες του νου, η Ρηνιώ Μουρέλου κατασκευάζει μοντέλα-παζλ, όπου χρησιμοποιεί διαφορετικές μεταξύ τους εικαστικές γραφές. Ταυτόχρονα πειραματίζεται με τα υλικά. Συγκεκριμένα είναι η πρώτη στην Ελλάδα που παρουσιάζει φωτεινά κουτιά με νέον, κάνει κοπτικές σε μουσαμά, χρησιμοποιεί παράλληλες επιφάνειες για να αναπτύξει το θέμα της. Παρά το γεγονός ότι το αντικείμενο που πραγματεύεται είναι η πολυπλοκότητα των διεργασιών του νου, δηλαδή ένα θέμα αυτογνωσίας, ως προς τον τρόπο έκφρασης η καλλιτέχνης επιλέγει λιτές δομές.

Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων η Πινακοθήκη παραμένει κλειστή

Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε Εισιτήρια

Είσοδος Ελεύθερη

Σχόλια χρηστών
loading