ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2_O ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS "(Σ)ΤΡΟΦΗ": 3_Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

19 Ιανουαρίου 2017 ... 22 Ιανουαρίου 2017 | >

2_o Φεστιβάλ open nights Στροφή: 3_η εβδομάδα Το 2o φεστιβάλ Open Nights, με τίτλο (Σ)τροφή και θέμα την Τροφή, στο Δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ από 6-29/1/2017, θα ασχοληθεί με την έννοια της τροφής σε πνευματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Η τροφή, είτε αυτή είναι πνευματική, είτε ανάγκη του σώματος να ανταπεξέλθει στο δεδομένο της ζωής, αποτελούν κατευθύνσεις του θέματος που επιδέχονται περαιτέρω ερμηνείες. Αυτές οι διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις, είναι και η αφορμή για την πολυεπίπεδη συζήτηση τόσο με τους καλλιτέχνες και τους θεωρητικούς, όσο και το ίδιο το κοινό. 

3η εβδομάδα
Πέμπτη 19/1 στις 20:00
Πολιτισμός και διατροφή
Ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, θα παρουσιάσουν την επίδραση της διατροφής στον ελληνικό πολιτισμό. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 20/1 στις 21:15
"Χοντρή", ένα χοροθεατρικό σόλο. Χορογραφία: Μαρία Ραπτοτάσιου, χορός: Ρούλα Καραφέρη και -Vago tedosio- Dance Singularity, μια μουσική /εικαστική performance που καταργεί τις παραδοσιακές αισθητικές αντιλήψεις στη τέχνη. Ο μουσικός Vago tedosio φέρνει σε επαφή καλλιτέχνες διαφορετικών ιδιοτήτων για δημιουργία έργων που συγχωνεύουν τη μουσική με το λόγο, την κίνηση και την εικαστική δράση. Κινείται και εργάζεται ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Είσοδος: 5€

Σάββατο 21/1 στις 21:15
Ομάδα χορού BelleVille της χορογράφου Ελ. Πλιακοστάθη με το έργο "όριο θραύσης" (Αθήνα) και
Ομάδα Α43, "(Σ)το τραπέζι", η κίνηση που υπάρχει γύρω από τις συμπεριφορές, τους ρόλους, τις καταστάσεις που δημιουργούνται γύρω από ένα τραπέζι για φαγητό.
Μια νεοσύστατη ομάδα χορού (Αθήνα). Είσοδος: 5€

Οι δύο ομάδες θα εισηγηθούν σεμινάρια στο Μύλο: Κυριακή 22/1
-Σύγχρονου Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη από 13:00-15:00
-Αυτοσχεδιασμού με την Άννα Απέργη από 15:00-17:00.

Κυριακή 22/1
"Φιλααναγνωσία": μαθητές παρουσιάζουν το αγαπημένο τους βιβλίο με καινοτόμους τρόπους και τη χρήση τέχνης και τεχνολογίας.
Ένα project με την συνεργασία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας. Είσοδος ελεύθερη.

Σεμινάριο "pocket video"- ή πώς να φτιάχνεις απλά βίντεο με το κινητό! Στο χώρο της έκθεσης. Απευθύνεται σε ηλικίες από 13 χρονών: 17:00-19:00 (Είσοδος ελεύθερη με δηλώσεις συμμετοχής).
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε Εισιτήρια

Δείτε αναλυτικά στο παραπάνω κείμενο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια στο [email protected] και στο τηλ.6983390425. 

Σχόλια χρηστών
ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκθεση "Fashion Now"
Παρουσιάζονται 18 έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και σχεδιαστών με θεματικό άξονα το wearable art, την τέχνη που φοριέται.

Let`s do it Greece 2017
"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε όλη την Ελλάδα, για να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα!".

H Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης - Ballerina (μεταγλωττισμένο)
Κινούμενα σχέδια, σε σκηνοθεσία Eric Summer, Éric Warin. Ακούγονται: Στεφανία Φιλιάδη, Φοίβος Ριμένας, Φώτης Πετρίδης, κ.α.

2_o Φεστιβάλ open nights "(Σ)τροφή": 4_η εβδομάδα
Το 2o φεστιβάλ Open Nights περιλαμβάνει θεατρικές - χοροθεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολή ταινίας.

Βαϊάνα - Moana (μεταγλωττισμένο)
Κινούμενα σχέδια, σε σκηνοθεσία Ron Clements, John Musker. Ακούγονται: Μιχάλης Κουϊνέλης (Stavento), Μαρίνα Σάττι.

"Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο"
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικαστικής Δημιουργίας απ' το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Π.Π. με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Έκθεση "Ένα σημείο στο κέντρο"
Μια πρωτότυπη διοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα, αφιερωμένη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας.

loading