Περιγραφή
Ένα σεμινάριο για αυτούς που έχουν ταλέντο στη μαγειρική, ζαχαροπλαστική ή ζαχαροτεχνική, αλλά και στη δημιουργία χειροποίητων διακοσμητικών για γάμους και βαφτίσεις (π.χ. μπομπονιέρες) και θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Ο Απόστολος Αϊβαλής, σύμβουλος επιχειρήσεων, θα βρεθεί στο χώρο του Cookery Club για να μιλήσει για τη διαφορά του να έχεις ταλέντο σε κάτι με το να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.
Στο σεμινάριο θα καλύψει τις εξής ενότητες:
Τι είναι startup;
Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;
- Πώς θα βρω και θα διαλέξω συνέταιρο;
- Πού, γιατί και πώς θα στήσω την έδρα μου;
Τι πρέπει να μελετήσω στο business plan μου
- Σε ποια αγορά να απευθυνθώ; Γιατί;
- Ποιο θα είναι το προϊόν μου;
- Πώς θα του πουλάω;
- Πώς θα το διανέμω;
- Πώς θα το προωθώ; Ποιες επιλογές έχω στην προώθηση;
- Πώς θα διαφοροποιηθώ;
Τι πρέπει να μελετήσω στα οικονομικά μου;
- Πόσο κοστίζει να στήσω την αρχική επιχείρησή μου;
- Πως κοστολογώ το προϊόν μου;
- Πόσο κοστίζει να τρέχω την επιχείρησή μου κάθε μήνα;
- Τι υποθέσεις εσόδων να κάνω;
- Πόσα χρήματα χρειάζομαι για όλα; Για πόσο διάστημα;
- Που μπορώ να βρω χρήματα; Πώς;