ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΗΤΕΣ"

Από Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 | Ίδρυμα Ευγενίδου > Π. Φάληρο

Ψηφιακή παράσταση Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες Αστεροειδείς και κομήτες θα κατακλύζουν από την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 τον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα μας ταξιδεύουν τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο, μέσα από την νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση "Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες".

Παρακολουθώντας τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψουμε από την Ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper και θα κατανοήσουμε την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε πολλά καίρια επιστημονικά ερωτήματα. Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται με την απαρχή του Ηλιακού μας συστήματος, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, τα οποία αποδείχτηκαν καθοριστικά για την απαρχή της ζωής στην Γη, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης "Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες" θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017. Την ημέρα αυτή θα γίνουν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00).

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Η παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες. 
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387 Τηλέφωνο: 210 9469600

Τετάρτη: 19:30

Πέμπτη: 19:30

Σάββατο: 13:30

Σάββατο: 17:30

Κυριακή: 13:30

Κυριακή: 17:30

Από 21 Μαρτίου 2017

Εισιτήρια

Κανονικό: 6€
Μειωμένο: 4€

Σχόλια χρηστών
ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:
6_ος Μητροπολιτικός Αγώνας
Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας 10 χλμ, αγώνας 5χλμ και αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά. 

Ψηφιακή Παράσταση "Ζωή στο Σύμπαν"
Υπάρχει ζωή και πέρα από την Γη; Τι θα μπορούσε άραγε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του Σύμπαντος;

Δημιουργική έκφραση και απασχόληση στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων
Πρόγραμμα "Αθηναίων Τέχνες" με καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες. 

"Λένε γι’ αυτές" & "Ο άνεμος που έρχεται από την Αφρική"
Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης κλείνει με τη Φρανσουάζ Ντιέπ, μια από τις παλαιότερες αφηγήτριες της Γαλλίας.

Παγοδρόμια Ice Arena 2016 - 2017
Μία δυνατότητα να "τσουλήσετε" και να ταξιδέψετε στον μαγικό κόσμο του πάγου, με απόλυτη ασφάλεια.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού (από 5 έως 12 ετών).

Ημερίδα θεατρικού παιχνιδιού στο Mamama - Mothering the Mother
Το mamama & η Μ.Παππά, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας-παιδαγωγός-εμψυχώτρια, διοργανώνουν ημερίδα θεατρικού παιχνιδιού.

loading