ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ "ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 2.0"

12 Ιανουαρίου 2017 | Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών > Ν. Κόσμος - Κουκάκι

Ομιλία Τεχνητή νοημοσύνη 2.0 Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search... η ζωή μας εμπλουτίζεται συνεχώς με "έξυπνους αλγόριθμους". Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει "μαθαίνουν";

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο MIT, έρχεται ως προσκεκλημένος της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο της έκθεσης Υβρίδια, για να μας μιλήσει για την εξελισσόμενη επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από αυτήν και τα φιλοσοφικά ερωτήματα που προκύπτουν για τη μάθηση και τη νοημοσύνη. Είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.
Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Επιμέλεια: Πρόδρομος Τσιαβός.
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 107-109 Τηλέφωνο: 2130178000

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ώρες: 19:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια χρηστών
loading