ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΠΟΙ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ"

12 Ιανουαρίου 2017 ... 28 Ιανουαρίου 2017 | Circuits and Currents > Εξάρχεια - Νεάπολη

Ομαδική έκθεση Μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης Το Circuits and Currents, project space της Α.Σ.Κ.Τ. παρουσιάζει από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, την έκθεση μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης, προϊόν της ετήσιας συνεργασίας οκτώ τεταρτοετών φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον διδάσκοντά τους Παντελή Χανδρή και την ιστορικό τέχνης Παυλίνα Κύρκου. Η "συνάντηση" αυτή έλαβε χώρα μέσα στο θεωρητικό πλαίσιο των κήπων, το εναρκτήριο σημείο για την παραγωγή των έργων και τη σύνθεση της έκθεσης.

Κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου διερευνήθηκαν ζητήματα του διαχρονικού και διαπολιτισμικού χαρακτήρα του κήπου, μέσα από την επισκόπηση των ποικίλων τυπολογιών του. Επιπλέον, κατά την προσέγγισή του ως δομής, εντοπίστηκαν κοινές αρχές οργάνωσης, με κεντρικά γνωρίσματα την οριοθέτηση του χώρου και το έκδηλα ταξινομητικό του υπόβαθρο. Αναδείχθηκε, έτσι, ο τρόπος με τον οποίον ο κήπος αρθρώνει έναν εγκιβωτισμό στην αφήγηση του χώρου και συνιστά μια κατεξοχήν ετεροτοπία, σαν πεδίο συμπύκνωσης νοημάτων, αλλά και μεταφοράς.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Κόντης, Φωτεινή Μαρκοστάμου, Βιβή Μήλιου, Θεόδωρος Μπαργιώτας, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Σμαργιαννάκη, Στάθης Φώτης

Επιμέλεια: Παυλίνα Κύρκου
Συντονισμός: Παντελής Χανδρής

Εγκαίνια: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017, 20.00.
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Νοταρά 13 και Τοσίτσα, e-mail: [email protected]

Πέμπτη: 17:00 με 20:00

Παρασκευή: 17:00 με 20:00

Σάββατο: 12:00 με 17:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια χρηστών
loading