ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΑΡΙΟΝ ΙΓΓΛΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "HOMO FABER"

12 Ιανουαρίου 2017 ... 04 Φεβρουαρίου 2017 | Ekfrasi-Yianna Grammatopoulou > Κέντρο Αθήνας

Μάριον Ιγγλέση έκθεση με τίτλο Homo Faber Η αίθουσα τέχνης "έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου" εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο "Homo Faber".
 
Ένα ανορθόδοξο κοπάδι γαϊδάρων ακροβατεί πάνω στα κιβώτια μιας αέναης μετακόμισης, μια πολιτεία Λωτοφάγων λιώνει μέσα στη γλυκιά απάθεια της λήθης του σώματος, μια σειρά πολύχρωμων χαρακτικών γίνεται η υφασμάτινη βάση μοτίβων επικοινωνίας προς εξαφάνιση. Δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις και μία σειρά χαρακτικών συνθέτουν ένα σύνολο αφηγηματικών παραλλαγών πάνω στο θέμα της (επιτυχημένης ή όχι) προσπάθειας του ανθρώπου να ελέγξει τη μοίρα και το περιβάλλον του με τη χρήση εργαλείων. Το γαϊδούρι, ο λωτός, η γραφή – και φυσικά το ίδιο το ανθρώπινο σώμα – είναι τα πολυεργαλεία που επιλέγει να ανιχνεύσει η Ιγγλέση, με χιούμορ, συμπόνια και σαρκασμό.

Η πεισματική επιβίωση της ανθρωπότητας σε διελκυστίνδα με την πεισματική αυτοκαταστροφή της, ανοίγει τις πύλες προς ένα θέμα που προσεγγίζεται υπαινικτικά και εις βάθος, μέσα από την επεξεργασία και παρουσίαση τριών συστημάτων που αρχικά μοιάζουν απόμακρα μεταξύ τους, μέχρι κανείς να διακρίνει το λεπτό νήμα που τα ενώνει. Η καλλιτέχνις καταθέτει την εικαστική της μελέτη πάνω στα ανθρώπινα εργαλεία, με μια ευρεία έννοια, ως προεκτάσεις του νου. Κάθε επινόηση απολήγει στα χέρια, τα οποία ασκώντας την εκτελεστική εξουσία, χτίζουν τα όρια της δράσης και ρυθμίζουν τη μοίρα του ανθρώπου-δημιουργού σε συνάφεια με τη μοίρα του ζώου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 19.30
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 9α Τηλέφωνο: 210 3607 598

Τρίτη: 11:00 με 20:00

Τετάρτη: 11:00 με 18:00

Πέμπτη: 11:00 με 20:00

Παρασκευή: 11:00 με 20:00

Σάββατο: 11:00 με 15:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια χρηστών
ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ:
Πορτραίτο Αδριανού στο Μουσείο Ακρόπολης
Το Μουσείο της Ακρόπολης τιμά την επέτειο των 1900 χρόνων από την άνοδο στο θρόνο του φιλαθήναιου αυτοκράτορα Αδριανού.

Ομαδική έκθεση Χριστόφορου Κατσαδιώτη και Τζένης Κωδωνίδου
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τους: Χριστόφορο Κατσαδιώτη- Τζένη Κωδωνίδου | "Ποιητικά Περιστατικά" - "Notes on Ambiguity".

Ομαδική έκθεση "Η Τέχνη στο Παρίσι Μεταξύ ‘60 και ‘80"
Έκθεση με σχέδια, λιθογραφίες και γλυπτά έργα Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών που ζούσαν στο Παρίσι τις δεκαετίες ‘60, ‘70, και ‘80.

Χριστόφορος Κατσαδιώτης και Τζένη Κωδωνίδου έκθεση εικαστικού έργου
Oι δύο εικαστικοί προσκαλούν το θεατή να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματά τους και να ανασυνθέσει τη δική του εικόνα για τον κόσμο.

Ομαδική έκθεση "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη"
10 καλλιτέχνες εικονογραφούν τον έρωτα, την ανάμνηση και την απώλεια, με τρόπο ειλικρινή, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Καβάφης.

Ομαδική έκθεση "Οι Έλληνες μαθητές του Leonardo Cremonini"
Έκθεση - αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό καλλιτέχνη Leonardo Cremonini, γνωστό στο ελληνικό κοινό χάρις σε αρκετές εκθέσεις του στην Ελλάδα.

Ομαδική έκθεση "Μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης"
Μία συνεργασία φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Α.Σ.Κ.Τ., με τον διδάσκοντά τους Παντελή Χανδρή και την ιστορικό τέχνης Παυλίνα Κύρκου.

loading