ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ

ΜΑΡΙΟΝ ΙΓΓΛΕΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "HOMO FABER"

12 Ιανουαρίου 2017 ... 04 Φεβρουαρίου 2017 | Ekfrasi-Yianna Grammatopoulou > Κέντρο Αθήνας

Μάριον Ιγγλέση έκθεση με τίτλο Homo Faber Η αίθουσα τέχνης "έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου" εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Μάριον Ιγγλέση με τίτλο "Homo Faber".
 
Ένα ανορθόδοξο κοπάδι γαϊδάρων ακροβατεί πάνω στα κιβώτια μιας αέναης μετακόμισης, μια πολιτεία Λωτοφάγων λιώνει μέσα στη γλυκιά απάθεια της λήθης του σώματος, μια σειρά πολύχρωμων χαρακτικών γίνεται η υφασμάτινη βάση μοτίβων επικοινωνίας προς εξαφάνιση. Δύο γλυπτικές εγκαταστάσεις και μία σειρά χαρακτικών συνθέτουν ένα σύνολο αφηγηματικών παραλλαγών πάνω στο θέμα της (επιτυχημένης ή όχι) προσπάθειας του ανθρώπου να ελέγξει τη μοίρα και το περιβάλλον του με τη χρήση εργαλείων. Το γαϊδούρι, ο λωτός, η γραφή – και φυσικά το ίδιο το ανθρώπινο σώμα – είναι τα πολυεργαλεία που επιλέγει να ανιχνεύσει η Ιγγλέση, με χιούμορ, συμπόνια και σαρκασμό.

Η πεισματική επιβίωση της ανθρωπότητας σε διελκυστίνδα με την πεισματική αυτοκαταστροφή της, ανοίγει τις πύλες προς ένα θέμα που προσεγγίζεται υπαινικτικά και εις βάθος, μέσα από την επεξεργασία και παρουσίαση τριών συστημάτων που αρχικά μοιάζουν απόμακρα μεταξύ τους, μέχρι κανείς να διακρίνει το λεπτό νήμα που τα ενώνει. Η καλλιτέχνις καταθέτει την εικαστική της μελέτη πάνω στα ανθρώπινα εργαλεία, με μια ευρεία έννοια, ως προεκτάσεις του νου. Κάθε επινόηση απολήγει στα χέρια, τα οποία ασκώντας την εκτελεστική εξουσία, χτίζουν τα όρια της δράσης και ρυθμίζουν τη μοίρα του ανθρώπου-δημιουργού σε συνάφεια με τη μοίρα του ζώου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 19.30
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Βαλαωρίτου 9α Τηλέφωνο: 210 3607 598

Τρίτη: 11:00 με 20:00

Τετάρτη: 11:00 με 18:00

Πέμπτη: 11:00 με 20:00

Παρασκευή: 11:00 με 20:00

Σάββατο: 11:00 με 15:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια χρηστών
loading