Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

"Greek gastronomy stories"

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

"Greek gastronomy stories"

0.0
Περιγραφή
Τι είναι η γαστρονομία; Ποια η σχέση της με τον τουρισμό; Τι φέρνει η επανάσταση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας;

Στις 16, 23 και 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου Επιχειρηματικού Επιταχυντή "Food for Business", ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και networking events για θέματα αγροδιατροφής, γαστρονομίας και τουρισμού. Στις εκδηλώσεις αυτές θα μιλήσουν ειδικοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες του χώρου και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί.

Η πρώτη εκδήλωση "Greek gastronomy stories" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 17.00 στο INNOVATHENS. Θα συζητηθούν θέματα και θα διερευνηθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι είναι η γαστρονομία; ποια η σχέση της με τον τουρισμό και την καινοτομία; τι φέρνει η επανάσταση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας; πώς γίνονται οι εξαγωγές; τι σημαίνει οικοτεχνία; ποιες οι διεθνείς πρακτικές; ποιες οι νέες τάσεις, τα προβλήματα και οι ευκαιρίες για τους μικρούς παραγωγούς; Θα μελετηθούν, επίσης, επιτυχημένα παραδείγματα παραγωγής και εξωστρέφειας και χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτόμων ελληνικών προϊόντων.

Παρουσιάσεις:
1. "Γαστρονομία και Τουρισμός": Χάρης Τζαννής, food editor
2. "Ελληνική τοπική κουζίνα και υλικά": Μυρσίνη Λαμπράκη, food editor
3. "ΝΕΚ: Νέα Ελληνική Κουζίνα και νέες τάσεις": Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef Kastri Bistrot
4. "Μεσογειακή Διατροφή, το παρελθόν και το μέλλον της Ελληνικής Γαστρονομίας": Παναγιώτης Α. Βαραγιάννης M.Med.Sc., Κλινικός Διαιτολόγος/Διατροφολόγος-Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Case studies:
1. "Πυλιακή Γη, Μαρμελάδες από την Πύλο στα ράφια της Ευρώπης": Γιάννα Μπαλαφούτη, παραγωγός
2. "Berryland, super foods από την Εύβοια με βρώσιμο ασήμι": Βασίλειος Δάφνης, παραγωγός
3. "FoodTales, Ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία": Νίκος Αλεξανδράκης, παραγωγός εξαγωγέας 

Tην Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 17.00, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS διοργανώνει το διαδραστικό workshop "Brand your business".
Μαζί με τον Δημοσθένη Μπρούσαλη, θα κάνουμε μια σύντομη αλλά περιεκτική βόλτα στο θαυμαστό κόσμο του branding, στις αρχές και στη μεθοδολογία του, στους "μύθους" και στις απομυθοποιήσεις του, σε μερικές από τις εξειδικεύσεις του ενώ θα αναφερθούν και κάποιες "κακοτοπιές" που πρέπει να αποφεύγονται.
Αναλυτικότερα, στο "Brand your business" θα απαντηθούν τα παρακάτω:
· Tι είναι μάρκα (brand), τι είναι branding και πού χρειάζεται;
· Πώς "χτίζεται" μια μάρκα και πώς "γκρεμίζεται";
· Τι σημαίνουν USP, positioning, πιστότητα και αυθεντικότητα;
· Τι ρόλο παίζει το branding στον τουρισμό γεύσης και ποια η "συνταγή" του;
· Λειτουργεί ο κύκλος αρετής με τα ελληνικά τρόφιμα και τις εξαγωγές;
· Mπορούν τα ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα να σημειώσουν επιτυχημένη πορεία στις αγορές του εξωτερικού;
· Πώς συμβάλλει το branding την επιτυχία των startups;
· Tι σημαίνει "Minimum Viable product" και πότε δημιουργείται;
· Πρώτα το προϊόν ή προηγούνται άλλα σημαντικότερα;
· Τι σχέση έχει το ασανσέρ με την εύρεση επενδυτή;
· Τι συμβαίνει τελικά εκεί στα social media με τα brands;

Ο 4ος Κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με 3 Εργαστήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γαλακτοκομίας, Οινικών προϊόντων, και Ελαιολάδου/ελιάς) και την εταιρεία "Planet S.A. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας". 

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo