ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΩΡΕΣ"

28 Μαρτίου 2014 ... 15 Απριλίου 2014 | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης > Ταύρος - Ρούφ

Γιώργος Παστάκας έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Ώρες Η νέα έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παστάκα με τον τίτλο «Ώρες» που θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποτελείται από 47 έργα που έχουν ως πηγή έμπνευσης το νησί της Τήνου. Η έκθεση αποτελείται από δύο κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος, αποτελείται από 37 ελαιογραφίες που αποτυπώνουν το ιδιαίτερο τοπίο του νησιού καθώς και τη θρησκευτική ζωή του με τις μοναχές και τα ξωκλήσια. Πρόκειται για έργα που πρωτοεκτέθηκαν το 2008 με τον τίτλο Τηνιακοί Εσπερινοί υπό την αιγίδα του γάλλου πρέσβη Christophe Farnaud στην Αθήνα. Η έκθεση γνώρισε σημαντική αναγνώριση και γράφτηκαν για αυτήν κείμενα από τους ιστορικούς τέχνης Αθηνά Σχινά και Δημήτρη Παυλόπουλο, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τον τέως πρόεδρο της Αδερφότητας των Τηνίων εν Αθήναις Δημήτριο Ζ. Σοφιανό.

Ο δεύτερος κύκλος, αποτελείται από 10 μεγάλων διαστάσεων ελαιογραφίες που απεικονίζουν τα τραυματισμένα τοπία του νησιού, τα λατομεία και τους ανθρώπους που ζουν από αυτά. Τα έργα εκτέθηκαν για πρώτη φορά το 2010 με τίτλο Τα Τραύματα της Πέτρας στο μουσείο Μαρμαροτεχνείας του Πολιτισμικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Για την έκθεση έγραψαν κείμενα ο συγγραφέας Γιώργος Ν. Μανιώτης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παυλόπουλος.

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Κυριαζής, Βένια Παστάκα
Αξιολόγηση Εκδήλωσης:


Που και πότε
Διεύθυνση: Πειραιώς 206 Τηλέφωνο: ,210 3463333,210 3418550

Καθημερινά: 18:00 με 22:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια χρηστών
loading