Φίλτρα Close Filters
Δείτε τα αποτελέσματα Show results
ΑΘΗΝΑ
(C)ART&LIFE 2020
A
Διάφορα

Πρόγραμμα Μορφωτικών Εκδηλώσεων Επιστήμης - Κοινωνία γ΄ Κύκλος Ομιλιών

Αυτή η εκδήλωση δεν είναι πλέον ενεργή

Πρόγραμμα Μορφωτικών Εκδηλώσεων Επιστήμης - Κοινωνία γ΄ Κύκλος Ομιλιών

0.0
Περιγραφή
Ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα, αλήθειες & ψέματα.
Διοργάνωση: Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ) / ΕΙΕ
Επιστημονικοί Υπεύθυνοι: Βασιλική Πλέτσα, Εντεταλμένη Ερευνήτρια ΙΒΦΧΒ, ΕΙΕ | Παναγιώτης Ζουμπουλάκης, Εντεταλμένος Ερευνητής ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ.

Η ισορροπημένη, ασφαλής και υγιεινή διατροφή συνεισφέρει καθοριστικά στην καλή υγεία του ανθρώπου. Επομένως, οι καταναλωτές δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, υγιεινά και ποιοτικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές. Η μεγάλη πρόκληση σήμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έγκειται στη διασφάλιση αυτών των βασικών για την υγεία του ανθρώπου αναγκών με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τροφίμων.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016
Εισαγωγή: Παναγιώτης Ζουμπουλάκης | Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ
• Ασφάλεια Τροφίμων & Καταναλωτής
Ευάγγελος Λάζος, Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕI Αθήνας
• Ακτινοβόληση τροφίμων: Αλήθειες και μύθοι
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου, Επικ. Καθηγήτρια, Εργαστήριο Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕI Αθήνας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
Εισαγωγή: Β. Πλέτσα, | Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ
• Ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών: μία συνεχώς αυξανόμενη πρόκληση
Δώρα Κοράκη, Δρ. Βιολόγος, Agrolab
• Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί: το Θεσμικό Πλαίσιο της Ένωσης και η εφαρμογή του στην Ελλάδα
Διονυσία Στεφανίτση, Δρ. Χημικός, Διεύθυνση Αλκοόλης και Τροφίμων, Γενικό Χημείο του Κράτους

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016
Εισαγωγή: Β. Πλέτσα, | Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ
• Μυκοτοξίνες και τρόφιμα (παραγωγή -τοξικότητα- προφυλάξεις)
Παναγιώτα Μαρκάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ
• Τροφογενείς λοιμώξεις και τοξινώσεις
Σπύρος Κοντελές, Μικροβιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016
Εισαγωγή: Παναγιώτης Ζουμπουλάκης | Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας, ΕΙΕ
• Επίδραση του τηγανίσματος στα βιοδραστικά μικροσυστατκά των τροφίμων
Νίκος Καλογερόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
• Νέα Λειτουργικά Τρόφιμα: Καινοτομίες, διατροφή και η επίδραση στην υγεία
Κουρκουτάς Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής, Ερευνητική Oμάδα Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας και Μοριακής Βιοτεχνολογίας, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης

Δείτε που παίζεται (0)

Φωτογραφίες & Βίντεο (1)

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας
Παρόμοιες Εκδηλώσεις
Arrow Right Arrow Right
filters Φίλτρα
Close slideshow
Επικοινωνία Θέσεις Εργασίας Όροι χρήσης - ΠΠΠΔ
©ART&LIFE 2024
art&life logo